Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Joi, 06 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

22 Mai 2021
Vizualizari: 708
Comentează add

Egiptul, care este garantul respectării armistițiului, continuă astăzi consultările cu cele două părți cu privire la menținerea securității pe termen mai lung.

Este respectat acordul de încetare a focului între Israel și Hamas?

radiojurnal

   Foto: Captură Google Maps

Acordul de încetare a focului între Israel și mișcarea palestiniană Hamas încă rezistă. Calmul a revenit în Fâșia Gaza și în Israel de ieri dimineață, după 11 zile de ostilități, iar Egiptul, care este garantul respectării armistițiului, continuă astăzi consultările cu cele două părți cu privire la menținerea securității pe termen mai lung.
 
Locuitorii israelieni se tem însă că acordul este fragil și nu se pot bucura pe deplin, după cum a aflat Pavel Ionescu de la redactorul-șef al publicației de limbă română Gazeta Românească, Dragoș Nelersa.
 
Dragoş Nelersa: Am mai trecut prin așa ceva și s-a mai întâmplat ca, chiar după un acord de încetare a focului, să se mai tragă o rachetă-două. Așa că deocamdată guvernul la hotărât copiii să nu meargă încă la școală, probabil că vor merge de săptămâna viitoare. Dar o zi-două stăm în expectativă și urmărim ce se va întâmpla. Sigur, e o mare bucurie că nu mai avem acea ploaie de rachete, e o mare bucurie că nu mai sună alarma şi nu mai trebuie să fugim în camerele protejate.
 
Realizator: De cealaltă parte, în Fâșia Gaza au putut intra 50 de camioane încărcate cu alimente și medicamente de urgență.
 
Oficial ai ONU afirmă că situația umanitară deja precară din acest teritoriu s-a deteriorat. Aproape 80.000 de oameni au fost strămutați în zilele de conflict.
 
Mai multe țevi de alimentare cu apă au fost avariate, iar liniile de curent electric sunt nefuncționale, potrivit informațiilor de care dispun Națiunile Unite.
 
Surse medicale din Gaza au anunțat că bilanțul loviturilor aeriene israeliene este de 248 de morți, în timp ce israelienii spun că au pierdut 12 civili.
 
(PH)
 

Etichete IsraelHamasacord de incetare a focului(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live