Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Miercuri, 15 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

29 Octombrie 2019
Vizualizari: 286
Comentează add

Parlamentul britanic a respins, luni, propunerea guvernului de a fi organizate alegeri anticipate la 12 decembrie.

"Este o situaţie prelungită inutil şi nedrept"

florin-lepadatu

 

Parlamentul britanic a respins, luni, propunerea guvernului de a fi organizate alegeri anticipate la 12 decembrie.

Premierul Boris Johnson a anunţat imediat că va începe demersurile pentru adoptarea unei legi care să permită organizarea unui scrutin înainte de Crăciun, în acest caz el având nevoie doar de o majoritate simplă şi nu de sprijinul a două treimi dintre deputaţi, aşa cum a fost cazul luni.

Corespondenţă din Londra, reporter Dan Vasiliu: "Boris Johnson: "Mai bine mort într-un şanţ decât să amânăm Brexitul.

Vom ieşi din Uniunea Europeană la 31 octombrie fără discuţii." 

Sunt promisiunile făcute de premierul Boris Johnson în ultimele luni, care s-au dovedit a nu avea nicio acoperire.

Prim-ministrul a găsit, însă, ţapul ispăşitor: parlamentul este cel care îi pune piedici şi, ca atare, este nevoie de alegeri anticipate.

Boris Johnson: "Parlamentul este dispus să amâne la nesfârşit Brexitul, iar frustrarea va continua să existe.

Temerile a milioane de oameni şi companii din această ţară vor continua să existe.

Este o situaţie prelungită inutil şi nedrept.

La asta ne condamnă partidele de opoziţie." a declarat Boris Johnson, înainte ca deputaţii să îşi exprime dorinţa în ceea ce priveşte alegerile anticipate.

Potrivit legii, ar fi fost nevoie de sprijinul a 434 de parlamentari pentru ca alegerile să aibă loc, însă doar 299 au votat "pentru".

O nouă înfrângere pentru guvern, care se află în situaţia ingrată de a fi pierdut aproape toate voturile de la instalare încoace.

Imediat după aflarea rezultatului, premierul Boris Johnson a anunţat începerea demersurilor pentru adoptarea unei legi, care să permită organizarea de alegeri la 12 decembrie, în acest caz fiind nevoie doar de o majoritate simplă pentru ca scrutinul să poată avea loc."

Tot luni, înaintea votului din Parlamentul de la Londra, ambasadorii statelor membre ale Uniunii Europene au decis să accepte amânarea ieşirii Marii Britanii din blocul comunitar la 31 ianuarie anul viitor.

Se aşteaptă ca această decizie să fie formalizată prin procedură scrisă, pentru a nu mai fi nevoie de convocarea unui summit extraordinar.

Regatul Unit trebuia, iniţial, să părăsească Uniunea pe 29 martie anul acesta, o dată-limită amânată deja în două rânduri, mai întâi până la 12 aprilie şi apoi până la 31 octombrie, precizează corespondenta RRA, Amalia Bojescu.


Etichete Boris Johnsonbrexit

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live