Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - OMUL CU CHITARA Duminică, 25 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Arhiva Emisiuni

Autor

Alex Gröblacher

28 Ianuarie 2010
Vizualizari: 1662
Comentează add

IT la inbox

Este de preferat e-reader-ul? Este de preferat e-reader-ul? - Conține audio

alex-groblacher

Deşi România e o piaţă mai curând săracă, există o apetenţă pentru noutăţi tehnologice. Ultimul răcnet în materie de gadgeturi sunt aşa-numitele e-readere, dispozitive cu care se pot citi cărţi electronice. Să ne uităm puţin la fenomen. 

La cel mai mare târg de electronică de consum, e-readerele au fost un punct de maxim interes. Toate marile companii au scos, scot sau vor scoate în viitorul apropiat asemenea aparate.

Costurile sunt destul de mari încă, aproximativ 250-300 de dolari. La care se adaugă, evident, costurile cărţilor în sine. Unora le va veni greu să găsească un motiv pentru a cumpăra aşa ceva – altul decât obsesia de a fi în pas cu ultimul răcnet în materie de tehnologie - iar asta nu ţine nici măcar de faptul că mulţi preferă suportul de hârtie când citesc. Ţine pur şi simplu de logica investiţiei. E drept că e-readerele sunt extrem de uşoare şi portabile. Dar cel puţin la ora actuală sunt destul de scumpe şi tehnologic mai rudimentare – de exemplu puţine dintre ele ştiu să citească cărţi color. Până la generalizarea cernelii electronice mai durează ceva.

Ca să nu mai spunem că aparatele nu prea ştiu altceva decât să descarce şi să afişeze cărţi electronice. Şi atunci de ce ar da cineva câteva sute de dolari pe aşa ceva când poţi citi ce vrei pe un netbook sau un minilaptop? Doar ca să ai ceva în plus de cărat?

Cel puţin până la această oră cineva e dator cu câteva răspunsuri şi sper ca cei din departamentele de marketing ale companiilor producătoare să facă faţă acestei provocări. Subiectul rămâne însă interesant, iar dacă cineva vrea să afle mai multe poate vizita de exemplu site-ul librariadigitala.ro, unde găseşte informaţii – iar mai târziu şi cărţi de descărcat. Site-ul cel puţin aşa se laudă.                   
 


Etichete e-readercarti electronice.

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live