Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: VATRA LUMINOASĂ Duminică, 29 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

20 Ianuarie 2022
Vizualizari: 166
Comentează add

Primarul general al capitalei, Nicușor Dan, le solicită șoferilor de la STB să reia activitatea și să respecte legea.

”Este o grevă ilegală pentru multe motive”

florin-lepadatu

   

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI - Primarul general al capitalei, Nicușor Dan, le solicită șoferilor să reia activitatea și să respecte legea pentru că sunt afectați sute de mii de oameni.

El spune că greva ar fi orchestrată de sindicatul reprezentativ condus de liderul Vasile Petrariu, consilier PSD, și că a început deja formalitățile pentru a se adresa instanței în legătură cu protestul.


Nicuşor Dan: ”Este o grevă ilegală pentru multe motive. În primul rând, suntem în stare de alertă și în stare de alertă nu se fac greve. Există o Lege a dialogului social care obligă ca înainte de o grevă să existe niște pași procedurali tocmai pentru ca patronatul sau în cazul nostru Consiliul de Administrație să poată să ia cunoștință de revendicări și chiar dacă nu am fi în stare de alertă, există o obligație legală ca pentru acele servicii importante, printre care transportul public, să fie asigurată o activitate de o treime, da, lucru care nu se întâmplă. Acțiunea în instanță este scrisă, este depusă la Tribunalul București de către STB, în care solicită judecătorilor să constate că această acțiune este ilegală şi să dispună să reia lucrul și va fi un litigiu pe care l-a iniţiat STB. Fiind un conflict de muncă între STB şi angajații STB va fi o cerere de intervenție din partea municipalității.”

Sindicaliştii solicită majorări de salarii și cer directorului STB să demisioneze.

Reporterul RRA, Alex Buzică, mai transmite că în zonele aglomerate au fost suplimentate echipajele de polițiști și jandarmi pentru a fluidiza traficul.


Etichete nicusor dan

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live