Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: LUMINA CREDINŢEI Duminică, 25 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radio România Actualităţi

3 August 2020
Vizualizari: 270
Comentează add

Creșterea cazurilor de COVID -19 din România a determinat schimbarea regulilor de trecere a frontierei.

Este nevoie de test negativ ptr a călători în Ucraina sau carantină 14 zile

radio-romania-actualitati

  Foto: MApN

Corespondenta RRA, Mihaela Buculei, a transmis că intrarea României în categoria ţărilor cu risc ridicat de infectare cu noul coronavirus a schimbat şi regulile de călătorie în Ucraina.

Mihaela Buculei: Condiţiile s-au înăsprit după data de 1 august, aşadar, după această dată, conform unui comunicat primit de Consulatul General al României la Cernăuţi din partea autorităţilor ucrainene, românii care vor călători în Ucraina vor trebui să prezinte la intrarea pe teritoriul ţării vecine un test COVID-19 cu rezultat negativ. În caz că nu deţin acest test, valabil doar 48 de ore, asupra lor se aplică măsura carantinării pentru o perioadă de 14 zile.

Corespondenta RRA, mai precizează că în continuare se interzice intrarea pe teritoriul României prin punctele de trecere a frontierei de stat, inclusiv prin punctul de trecere a frontierei Siret, a cetăţenilor străini din state non-UE, cu câteva excepții.

Mihaela Buculei: Fac excepţie, însă, membrii de familie ai cetăţenilor români, membrii de familie ai cetăţenilor altor state membre ale Uniunii Europene cu rezidenţă în România, persoanele care posedă o viză de lungă şedere eliberată de autorităţile altor state, persoanele care se deplasează în interes profesional dovedit prin viză, cadrele medicale, precum şi transportorii şi alte categorii de personal implicat în transportul de bunuri.


Etichete româniaucrainafrontierecovid-19

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live