Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: VATRA LUMINOASĂ Duminică, 08 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Marilena Frâncu

14 Martie 2017
Vizualizari: 551
Comentează add

Asociaţia Română a Producătorilor Internaţionali de Medicamente a identificat o serie de erori în ordinul privind prescrierea medicamentelor.

Erori în ordinul privind prescrierea medicamentelor

marilena-francu

Asociaţia Română a Producătorilor Internaţionali de Medicamente a identificat o serie de erori în ordinul privind prescrierea medicamentelor care se acordă în cadrul programelor naţionale de sănătate.

Dan Zaharescu, director executiv în cadrul asociaţiei, a enumerat câteva dintre acestea, în cadrul dezbaterii publice pe tema noilor reglementări.  

"Protocoale neactualizate pentru a ţine cont de faptul că rezumatul caracteristicilor produselor anumitor molecule au suferit modificări. Avem şase medicamente care sunt în această situaţie. Protocoale neactualizate pentru medicamentele din decizia ANM de includere necondiţionată pe listă. Sunt cinci medicamente. Au fost protocoale actualizate cu indicaţii noi sau combinaţii şi avem situaţii în care există molecule din aceeaşi clasă terapeutică, cu aceleaşi condiţii de compensare, dar au fost tratate în mod diferit în ceea ce priveşte momentul publicării protocoalelor terapeutice. Şi sunt şapte molecule aflate în această situaţie", a declarat Dan Zaharescu.

Totodată, producătorii de medicamente au propus ca rolul comisiilor de specialitate de la nivelul CNAS, care au fost desfiinţate, să fie modificat, astfel încât acestea să poată da sfaturi medicilor legate de prescrierea acestor medicamente după noile protocoale.


Etichete medicamenteprescriereproducători

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live