Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Luni, 25 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mario Balint, trimis special RRA în Afganistan

18 Februarie 2018
Vizualizari: 3069
Comentează add

Militarii Plutonului 4 din cadrul Batalionului 280 Infanterie INIMI NEÎNFRICATE, implicați în atacul cu mașină capcană din 15 septembrie, au fost decorați de Președintele României.

Eroii au inimi neînfricate

mario-balint-trimis-special-rra-in-afganistan

Sergentul Major Daniel Păltinuș. Foto: Mario Balint.

Militarii Plutonului 4 din cadrul Batalionului 280 Infanterie INIMI NEÎNFRICATE, implicați în atacul cu mașină capcană din 15 septembrie, au fost decorați de Președintele României, Klaus Iohannis. Curajul lor și pregătirea dobîndită în miile de ore de instrucție au făcut ca în urma atacului, cei mai mulți dintre camarazi să fie salvați. Din păcate, caporalul Mădălin Stoica, DOCTORUL, a plătit cu viața în acea misiune.

Nici o misiune nu seamănă cu cealaltă, chiar dacă, uneori, patrulele se repetă, drumurile sînt aceleași. Pare să nu se schimbe nimic. Și, totuși, uneori, moartea pîndește după colț, sau în mașină. Așa s-a întîmplat pe 15 septembrie, cînd un atac cu mașină capcană a pus capăt vieții caporalului Mădălin Stoica. Supraviețuitorii acelui atac au fost decorați de Președintele României pentru curajul lor.

Sergentul Major Daniel Păltinuș, ajutor cdt. Grupă Plt. 4 din cadrul Batalionului 280 Infanterie Inimi neînfricate, decorat cu Medalia Bărbăție și Credință, rememorează în Matinal, tragismul acelor momente și nevoia de a merge mai departe.

După incident, militarii au continuat misiunile, chiar dacă DOCTORUL nu mai era alături de ei.

După 6 luni de misiune, B280 I, Inimi Neînfricate se întorc acasă, raportînd misiune îndeplinită. La apelul solemn, pentru Mădălin Stoica se va raporta: Căzut la Datorie!


Etichete Militarii Plutonului 4kandahar 2018Batalionul 280 Infanterie INIMI NEÎNFRICATEdecorațiPreședintele RomânieiKlaus Iohannis

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live