Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Luni, 16 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radu Dobrițoiu

13 Octombrie 2017
Vizualizari: 513
Comentează add

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a cerut astăzi o decizie din partea Uniunii Europene cu privire la aderarea ţării sale la blocul comunitar.

Erdogan cere o decizie cu privire la candidatura Turciei la UE

radu-dobritoiu

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a cerut astăzi o decizie din partea Uniunii Europene cu privire la aderarea ţării sale la blocul comunitar, cu o săptămână înainte de un summit la care liderii UE urmează să abordeze această chestiune.

 "Prezentați-vă poziția și să terminăm cu această problemă. Noi nu avem nevoie de voi", a declarat șeful statului turc la o reuniune a formațiunii sale, Partidul Justiției și Dezvoltării (AKP), referindu-se la liderii statelor Uniunii Europene.

Negocierile de aderare dintre Turcia și UE sunt blocate de facto după tentativa de puci de anul trecut din Turcia. Cancelarul german Angela Merkel a afirmat că la summitul de la 19-20 octombrie candidatura Turciei se va afla pe agenda discuțiilor. Pe fondul disputei diplomatice cu Ankara legată de arestarea de cetățeni germani în campania de represalii lansat după puci, Berlinul a manifestat rezerve față de aderarea Turciei la blocul comunitar, notează DPA citată de Agerpres.

"Cei care fac tot ce le stă în puteri ca să izoleze Turcia de Occident și, dacă se poate, de întreaga lume se străduiesc degeaba", a dat asigurări Erdogan, menționând totuși că Ankara nu-și va retrage candidatura. "Dar noi vom avea răbdare. Nu noi vom pleca, voi veți fi cei care vor părăsi ringul", a adăugat președintele turc.


Etichete Turcia aderaresolicitare Erdogan TurciaAderarea Turciei la UERecep Tayyip Erdogan

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live