Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ (Continuare) Duminică, 24 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

12 Octombrie 2019
Vizualizari: 570
Comentează add

Într-un discurs susţinut la Istanbul, preşedintele Turiciei, a spus că a primit ameninţări să pună capăt intervenţiei, care a stârnit un val de opoziţie la nivel internaţional.

Erdogan a averizat că nu-şi va opri operaţiunea din nord-estul Siriei

radiojurnal

  Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdoğan. Foto: Arhivă.

Preşedintele Turiciei, Recep Tayyip Erdogan, a averizat că nu-şi va opri operaţiunea pe care o desfăşoară în nord-estul Siriei împotriva miliţiilor kurde susţinute de Occident, însă calificate drept 'grupare teroristă' de către Ankara.

Într-un discurs prezentat la Istanbul, Erdogan a susţinut că a primit ameninţări să pună capăt intervenţiei, care a stârnit un val de opoziţie la nivel internaţional.

Deşi părea că susţine operaţiunea, preşedintele american Donald Trump a ameninţat că 'va anihila' economia turcă dacă Ankara va depăşi limitele, iar ieri secretarul apărării i-a cerut insistent omologului său turc oprirea ofensivei.

Uniunea Europeană a criticat vehement intervenţia militară turcă, iar un ministru francez a afirmat că varianta sancţiunilor este deja pe masă.

Turcia afirmă că această operaţiune vizează să stabilească o zonă de securitate de 32 de kilometri adâncime, în lungul frontierei, pentru a o separa de teritoriile controlate de miliţiile kurde, aminteşte France Presse. 


Etichete Preşedintele TuricieiRecep Tayyip Erdogannord-estul Sirieimiliţiile kurdeOccident'grupare teroristă'

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live