Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: BURSA DE UMOR Sâmbătă, 28 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

16 Ianuarie 2022
Vizualizari: 286
Comentează add

Specialiştii spun că cel de-al cincilea val al pandemiei este mai abrupt decât precedentele, iar vârful ar urma să fie în ultima săptămână din ianuarie sau prima din februarie.

Epidemiologul Octavian Jurma îndeamnă populaţia să se vaccineze

radiojurnal

  FOTO: RoVaccinare.ro.

Numărul cazurilor noi de COVID, raportat zilnic în România, a trecut ieri de 10.000. Este mai mult decât dublu faţă de câte erau la începutul săptămânii, dar a rămas relativ constant în ultimele zile numărul celor infectaţi şi internaţi în spitale, inclusiv la terapie intensivă.

Specialiştii spun că cel de-al cincilea val al pandemiei este mai abrupt decât precedentele, iar vârful ar urma să fie în ultima săptămână din ianuarie sau prima din februarie, când se va putea ajunge chiar şi la 50.000 de cazuri pe zi, în contextul în care tot mai puţini români decid să înceapă o schemă de imunizare, doar aproximativ 3.600 în 24 de ore, potrivit celui mai recent bilanţ.

Epidemiologul Octavian Jurma îndeamnă populaţia să se vaccineze, explicând că pentru categoriile vulnerabile riscul este foarte ridicat:

Octavian Jurna: Omicron este mai puţin ameninţătoare decât Delta. Pe de altă parte, va infecta o populaţie mai mare şi aici este şi cea mai mare problemă din cauză că trece atât de uşor prin populaţie, va găsi cu mai multă uşurinţă persoanele vulnerabile decât a găsit Delta. Deci, dacă eşti o persoană vulnerabilă este imperativ să te vaccinezi, să te protejezi, pentru că riscul este mult mai mare la vulnerabili decât la cei mai puţin vulnerabili, iar infectarea nu este o soluţie, pentru că boala ucide, ştim foarte bine, deja suntem de doi ani în pandemie, însă dacă nu ucide, produce cazuri grave la persoanele vulnerabile.
 

Etichete Octavian Jurmavaccinareomicron(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live