Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ECONATURA Vineri, 06 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

1 August 2014
Vizualizari: 1666
Comentează add

Margaret Chan, șefa Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, a subliniat că epidemia este de departe cea mai gravă de la apariţia pentru prima oară a bolii.

Epidemia Ebola "a scăpat de sub control dar poate fi oprită"

radiojurnal

Medicii se luptă să menţină răspândirea virusului sub control. Foto: captură youtube.com.

Epidemia de infecţie cu virusul mortal Ebola din Africa de Vest a scăpat de sub control, dar poate fi oprită, a afirmat şefa Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Vorbind în faţa preşedinţilor din Guineea, Liberia şi Sierra Leone doamna Margaret Chan a menţionat că epidemia avansează foarte repede şi a precizat că dacă situaţia continuă să se deterioreze, consecinţele pot fi catastrofale.

Şefa Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii a subliniat că epidemia este de departe cea mai gravă de la apariţia pentru prima oară a bolii.

De la izbucnirea sa în urmă cu şapte luni, noul focar de Ebola a făcut până în prezent peste 700 de morţi.

Măsurile de precauţie se intensifică în Africa şi în lume, de teama propagării virusului de către cei care călătoresc pe calea aerului.

"Ebola nu este un pericol pentru România"

Febra hemoragică nu este un pericol pentru România, dar orice epidemie de pe glob trebuie să pună autorităţile în alertă, afirmă directorul Institutului de Boli Infecţioase "Matei Balş" din Capitală, profesor doctor Adrian Streinu Cercel.

Ministerul de Externe le recomandă însă cetăţenilor români să evite pe cât posibil călătoriile în statele din Africa de Vest.

Cei ce ajung totuşi acolo trebuie să respecte măsuri de igienă stricte şi să evite zonele aglomerate.

Virusul, împotriva căruia nu există un vaccin, provoacă hemoragii, vomă şi diaree. Rata sa de mortalitate variază de la 25% la 90%.

Ebola se transmite prin contact direct cu sângele, fluidele biologice sau ţesuturile persoanelor sau animalelor infectate.

Până acum, au existat două cazuri suspectate în Europa, în Marea Britanie, ambele declarate negative.

Harta: Cazurile de Ebola în 2014. Sursa: www.cdc.gov. Clic pe poză pentru mărire.


Etichete EbolaepidemieinfecțiemortalAfrica de VestOMSGuineeaSierra LeoneMargaret ChanmorțivirusRomâniaAdrian Streinu CercelInstitutul de Boli Infecţioase "Matei Balş"MAE

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live