Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA MUZICALĂ - continuare Luni, 01 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Petio Petkov, corespondent RRA în Bulgaria

12 August 2019
Vizualizari: 281
Comentează add

Sacrificarea rapidă a peste 140.000 de porci, uneori în absenţa unui control veterinar, a creat probleme grave în ţara vecină.

Epidemia de pestă porcină africană se extinde rapid în Bulgaria

petio-petkov-corespondent-rra-in-bulgaria

   Foto: Arhivă.

Epidemia de pestă porcină africană se extinde foarte repede în Bulgaria.

Sacrificarea rapidă a peste 140.000 de porci, uneori în absenţa unui control veterinar, a creat probleme grave în ţara vecină.

Consecinţele de pe urma extinderii rapide în Bulgaria a epidemiei de pestă porcină africană se fac simţite în mai multe zone ale ţării. Sacrificarea, în decurs de trei săptămâni, a peste 140.000 de porci a provocat probleme noi. Este real pericolul contaminării apelor subterane în zonele în care au fost depuse corpurile animalelor.

Ordinul de sacrificare a porcilor de casă într-o rază de 20 de km de focarele epidemiei a avut drept rezultat apariţia mai multor depozite neautorizate care atrag animale sălbatice. Echipele de veterinari nu reuşesc să dezinfecteze aceste zone. Au fost aprobate numai 40% din cele 970 de depozite subterane pentru debarasarea zecilor de mii de animale sacrificate din complexele industriale. 560 nu corespund criteriilor conţinute în Legea apelor, informează cotidianul Sega.  

Şi în România, în mai multe localităţi, mai ales din sud, se răspândeşte virusul pestei porcine africane. Autorităţile sanitar-veterinare fac apel către crescătorii de animale să respecte măsurile ce se impun, pentru a nu permite extinderea bolii: să nu transporte animale în zonele cu restricţii de circulaţie, instituite din cauza focarelor şi să îi lase pe medicii veterinari să îşi facă datoria, unde este necesară uciderea preventivă a porcilor.


Etichete pestaporcinabulgaria

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live