Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Vineri, 01 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

RADOR

6 Mai 2020
Vizualizari: 479
Comentează add

"Este adevărat că această criză ne afectează pe toţi dar demnitatea oamenilor trebuie respectată întotdeauna", a declarat Papa Francisc.

Epidemia de coronavirus „nu este o scuză pentru exploatarea angajaţilor”

rador

 Papa Francisc. Foto: Arhivă.

Papa Francisc a declarat miercuri că angajatorii trebuie să respecte demnitatea angajaţilor lor, în special a migranţilor, în ciuda dificultăţilor economice generate de epidemia de coronavirus, transmite Reuters.

"Este adevărat că această criză ne afectează pe toţi dar demnitatea oamenilor trebuie respectată întotdeauna", a declarat Papa la finalul discursului său ţinut în Biblioteca de la Vatican, în locul Pieţei Sf. Petru, din cauza restricţiilor impuse în Italia.

El a afirmat că a primit numeroase mesaje privind probleme de muncă pe 1 mai, data în care majoritatea ţărilor sărbătoresc drepturile muncitorilor.

Papa Francisc a afirmat că doreşte să îi apere pe "toţi angajaţii exploataţi şi invit pe toată lumea să transforme criza într-o oportunitate în care demnitatea individului şi demnitatea muncii să fie din nou pusă la baza tuturor lucrurilor".

El a făcut o menţiune specială referitoare la exploatarea muncitorilor la fermele din Italia, dintre care majoritatea sunt migranţi.

În ultimele săptămâni, au avut loc în Italia mai multe arestări ale unor proprietari de ferme şi şefi de bande care recrutează şi supraveghează muncitorii de la ferme.

În majoritatea cazurilor, şefii de bande erau de asemenea migranţi.

Săptămâna trecută, trei proprietari de ferme şi un migrant din Gambia au fost arestaţi, fiind acuzaţi de exploatarea a aproximativ 50 de mucitori migranţi, la ferme, în regiunea sudică, Puglia.


Etichete (ii)papa franciscpandemie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live