Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MATINALII ... DE WEEK-END Sâmbătă, 17 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Nicoleta Stoian

3 Martie 2021
Vizualizari: 96
Comentează add

În ultima săptămână a lunii februarie, epidemia de coronavirus în țara noastră și-a menținut tendința crescătoare.

Epidemia de #coronavirus în România „și-a menținut tendința crescătoare”

nicoleta-stoian

În ultima săptămână a lunii februarie, epidemia de coronavirus în țara noastră și-a menținut tendința crescătoare. Potrivit Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor transmisibile, s-au înregistrat peste 22.700 de cazuri noi, cu aproximativ 4.700 mai multe față de săptămâna precedentă.

Aproape 40% dintre cazurile noi s-au înregistrat săptămâna trecută în București și în județele Timiș, Cluj, Brașov și Ilfov. Cele mai afectate persoane au fost cele cu vârsta cuprinsă între 40 și 59 de ani. La polul opus au fost copiii și tinerii de până la 19 ani. În ceea ce privește decesele asociate coronavirusului, aproximativ o treime dintre acestea au fost raportate în județele Maramureș, Timiș, Arad și Constanța, precum și în capitală.

În cea mai mare parte a cazurilor a fost vorba despre persoane cu vârsta cuprinsă între 70 și 79 de ani. Peste 95% dintre cei care au murit sufereau și de alte boli. Pe de altă parte, la sfârșitul lunii februarie, peste 92% dintre românii care se îmbolnăviseră până atunci fuseseră declarați vindecați.


Etichete (ii)epidemietendintacrestere

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live