Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Joi, 27 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Laurenţiu Văduva

6 Octombrie 2021
Vizualizari: 376
Comentează add

În Europa se înregistrează, în continuare, prețuri record la energie, iar consumatorii se tem că iarna le va aduce facturi uriașe.

Energia s-a scumpit exploziv în Europa

laurentiu-vaduva

Foto: radioiasi.ro

În Europa se înregistrează, în continuare, prețuri record la energie, iar consumatorii se tem că iarna le va aduce facturi uriașe.

Posibilitatea unui răspuns european coordonat la actuala creștere a tarifelor la energie va fi discutată chiar astăzi de liderii statelor membre ale Uniunii Europene, reuniți în Slovenia.

Energia s-a scumpit exploziv în Europa pe măsură ce economiile au ieșit din pandemie.

S-a mărit cererea tocmai atunci când oferta s-a diminuat. Sunt, însă, disensiuni puternice între statele membre în legătură cu soluțiile.

Avem grupul țărilor care se pronunță pentru o soluție europeană, precum Franța, Spania, Grecia, dar și Polonia, Cehia sau Luxemburgul.

Altele, însă, nu văd cu ochi buni o asemenea măsură. Uniunea Europeană afirmă că tocmai această criză ar trebui să accelereze tranziția mai rapidă către energia nepoluantă, care ar pune, astfel, Europa la adăpost de fluctuațiile prețurilor la combustibilii fosili.

La reuniunea miniștrilor mediului se așteaptă să iasă la suprafață toate disensiunile, mai ales că se va despre măsuri climatice sensibile, inclusiv renunțarea la toate mașinile pe motorină și benzină până în anul 2035, iar Bloomberg scrie că energia nucleară, dezavuată după catastrofa de la Fukushima, din 2011, devine acum opțiune de rezervă pentru regenerabile în Europa.

(RS)


Etichete europaenergiescumpiri(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live