Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE (Continuare) Duminică, 29 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

27 Ianuarie 2022
Vizualizari: 239
Comentează add

Energia verde, o alternativă viabilă pentru facturi mult mai mici la curent.

Energia verde, o alternativă viabilă pentru facturi mai mici

florin-lepadatu

  Foto: Arhivă.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI  - Energia verde este o alternativă viabilă pentru facturi mult mai mici la curent, mai ales că statul are un program în acest sens, ușor de accesat după, cum spun cei care deja beneficiază de el.

Reprezentanții Ministerului Mediului precizau, zilele trecute, că vor să aloce sume considerabile pentru acest proiect în următorii ani.

Cu detalii din Mehedinți vine corespondentul RRA, Mihai Bădescu: ”Instalate accesând cei 20.000 de lei prin Administrația Fondului de Mediu, panourile fotovoltaice au adus la zero costurile cu energia într-o gospodărie individuală.


Maria Chirigiu: ”Avem plită pe inducție, avem cinci becuri, frigider, mașină de spălat, cuptor cu microunde și panourile produc suficient cât să ne acopere nouă consumul pentru acești consumatori. Panourile produc în medie 3 kW pe oră, iar când este semiumbră probabil mai puțin. Până în luna lui decembrie noi am avut acoperire din ce le-m introdus în rețea și nu am plătit.”

Dar sunt și întreprinzători privați, care nu au mai plătit curent după ce au pus panourile cu resurse proprii.


Gigi Negrescu, fermier: ”Le-am instalat în anul 2014 și nu plătim la curent absolut nimic, numai că până acuma, până s-a scumpit curentul, nu punea prea multă lume bază pe randamentul lor.  Am acumulatori, stochez curentul şi folosesc numai de la mine, de aici.”

Dar pentru aplicarea programului nu trebuie să aveți datorii la stat.”


Etichete fotovoltaic

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live