Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Luni, 26 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

5 Februarie 2019
Vizualizari: 526
Comentează add

Misiunea Reţelei Europene a Organizaţiilor de Monitorizare a Alegerilor (ENEMO) monitorizează alegerile parlamentare din Republica Moldova,

ENEMO îngrijorată privind fenomene de hărţuire a candidaţilor în R.Moldova

radiojurnal

   Foto. radiochisinau.md.

Misiunea Reţelei Europene a Organizaţiilor de Monitorizare a Alegerilor (ENEMO), care monitorizează alegerile parlamentare din Republica Moldova, şi-a exprimat îngrijorarea în legătură cu fenomene de hărţuire a candidaţilor şi de deteriorare a materialelor electorale, mai multe cazuri fiind înregistrate chiar la începutul acestei campanii.

Misiunea aminteşte că sistemul mixt de vot, aplicat în premieră în Republica Moldova, a fost introdus în pofida recomandărilor organizaţiilor internaţionale.

După cum a transmis Cristina Păpuşoi, de la Radio Chişinău, ENEMO condamnă aceste atacuri şi îndeamnă autorităţile să depună toate eforturile pentru a le preveni şi a pedepsi persoanele vinovate.

De asemenea, misiunea de monitorizare atenţionează şi cu privire la concentrarea mare a presei în mâinile unor companii care au legături strânse cu mediul de afaceri şi politica.


Etichete ENEMO)monitorizarealegeri parlamentareRepublica Moldova

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live