Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DE LA „ –” LA „ + ” INFINIT (R) Joi, 26 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Elena Postelnicu, Corespondent RRA în Italia

19 Septembrie 2014
Vizualizari: 1416
Comentează add

O decizie referitoare la ieşirea companiei Enel de pe piaţa românească va fi cunoscută, probabil, în următoarele săptămâni, spune ministrul pentru energie, Răzvan Nicolescu.

ENEL ar putea părăsi România

elena-postelnicu-corespondent-rra-in-italia

 Foto: captură youtube.com

Ministrul delegat pentru energie, Răzvan Nicolescu s-a aflat pentru două zile la Roma, unde a avut mai multe întâlniri cu reprezentanţii Mnisterului Dezvoltării Economice din Italia, dar şi cu cei ai companiei Enel, după cum relatează corespondentul nostru, Elena Postelnicu:  

 
Potrivit ministrului delegat pentru energie, Răzvan Nicolescu, prezent la Roma pentru două zile, compania italiană Enel speră să obţină un preţ bun pe activele pe care le are şi consideră că furnizorul de energie nu va renunţa la piaţa din ţara noastră.  
 
"Nu sunt foarte sigur că se va întâmpla acest exit din România al Enelului, această retragere din România. Este de văzut. Vom vedea în lunile următoare, dar problema Enelului ţine de noua lor strategie, cu  care a fost instalat. N-are nicio legătură cu mediul de afaceri din România, care cred că este unul în continuare extrem de atractiv.
 
"Ei speră să obţină un preţ bun pe activele pe care le au, iar noi, repet, sperăm că acest caracter strategic pe care Dobrogea îl are să fie luat în considerare, pentru că nu ne permitem luxul ca acest activ să ajungă în mâna unor companii care nu sunt companii româneşti", a mao spus Răzvan Nicolescu. 
 
: Societatea cu capital majoritar de stat Nuclearelectrica a transmis astăzi Bursei de Valori Bucureşti că analizează oportunitatea rezultată din anunţul posibilei vânzări a operaţiunilor Enel în România - care reprezintă o treime din piaţa distribuţiei de energie. 
 
Enel a decis să vândă operaţiunile de distribuţie şi vânzare de energie din România şi de producţie de energie din Slovacia, în cadrul unui program al grupului italian de reducere a datoriilor.

Etichete ItaliaRomaEnelvânzareprivatizareElectricaenergieRăzvan Nicolescuvânzaredistribuţie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live