Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Vineri, 19 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Nicoleta Turcu

6 Iunie 2014
Vizualizari: 1772
Comentează add

Vicepreşedintele Autoritãţii Naţionale în Domeniul Energiei şi un director al Enel vor fi prezentaţi astãzi instanţei, cu propunerea de arestare preventivã.

Enel "a încărcat sute de mii de facturi la curent"

nicoleta-turcu

Foto: Arhivă.

Mai multe persoane din conducerea unor importante instituţii de stat au fost reţinute de procurorii DNA, pentru dare şi luare de mitã şi trafic de influenţã.

Printre aceştia, vicepreşedintele Autoritãţii Naţionale în Domeniul Energiei şi un director al Enel.

Ei vor fi prezentaţi astãzi instanţei, cu propunerea de arestare preventivã.

Potrivit procurorilor Claudiu Dumbrãveanu, vicepreşedinte ANRE, ar fi intervenit pe lângã Florin Gugu, director al Enel pentru obţinerea unui contract în favoarea unei societãţi private.

DNA aratã, într-un comunicat, cã Enel Distribuţie Muntenia, companie care are sute de mii de abonaţi, a încãrcat artificial facturile clienţilor, dupã ce ar fi dublat taxa pentru certificatele verzi, taxã care se regãseşte pe factura fiecãrui abonat.

Prin acest mecanism, au fost pãgubiţi sute de mii de clienţi ai Enel Muntenia.

Situaţia a fost descoperitã de autoritatea care reglementeazã energia, care ar fi impus, ca sancţiune, reducerea tarifelor cu 6 procente.

Însã, Claudiu Dumbrãveanu ar fi intervenit pentru reducerea sancţiunilor şi a obţinut în schimb un contract în favoarea unei societãţi private. 


Etichete DNAANREEnel MunteniapagubăClaudiu Dumbrăveanusancţiuni

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live