Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - SUCCESELE MUZICII ROMÂNEŞTI Sâmbătă, 16 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Daniela Coman, corespondent RRA în Franța

5 Noiembrie 2020
Vizualizari: 331
Comentează add

Președintele Emmanuel Macron a anunțat întărirea poliției de frontieră, pentru a controla mai bine intrarea migranților, în cadrul lupte antiterorism.

Emmanuel Macron vrea o "revizuire profundă a acordului Schengen"

daniela-coman-corespondent-rra-in-franta

   Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron.     Foto: Arhivă.

Președintele Emmanuel Macron a anunțat întărirea poliției de frontieră, pentru a controla mai bine intrarea migranților, în cadrul lupte antiterorism.

Șeful statului francez a făcut un apel la partenerii europeni să se implice în această luptă:

Într-o vizită la graniţa cu Spania, unde este însoţit de ministrul de interne, preşedintele Macron a anunţat dublarea numărului poliţiştilor de la această frontieră, una dintre porţile principale de intrarea în Franţa a clandestinilor care vin din nordul Africii.

El a anunţat că va propune, la sumitul European din decembrie, o revizuire profundă a Spaţiului Schengen:

Trebuie să  regândim funcţionarea sa, să reuşim o mai bună protejare a graniţelor noastre, cu o adevărată poliţie de securitate la frontierele externe ale spaţiului Schengen, adoptând aceleaşi reguli şi întărind colaborarea între miniştrii noştri de interne, realizând o funcţionare integrată a Europei în domeniul securităţii.

Atentatele recente din Franţa, cel din Austria ne arată că ameninţarea teroristă este peste tot, că reţelele s-au mondializat, că teoriştii se organizează foarte bine pe internet şi îşi trimit agenţii să acţioneze. Europa trebuie să-şi intensifice răspunsul.

Preşedintele Emmanuel Macron a anunţat că va merge luni în Austria, pentru a-şi arăta solidaritatea şi a confirma angajementul ferm al Franţei în lupta împotriva teorismului.

El va discuta cu cancelarul Sebastian Kurz despre ameninţarea juhadistră, protejarea frontierelor europene şi relaţia cu Turcia.
 


Etichete macronfrantaterorismmigranti(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live