Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CONTRACRONOMETRU (sport si muzica) Miercuri, 16 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Adrian Bazavan

9 Ianuarie 2018
Vizualizari: 839
Comentează add

China îl percepe pe Macron ca pe un nou“de Gaulle” ce ar putea relansa relația Beijing-Paris.

Emmanuel Macron, vizită de stat în Republica Populară Chineză

adrian-bazavan

Presedintele Frantei Emmanuel Macron si Peng Liyuan, sotia presedintelui Chinei Xi Jinping, impreuna cu Brigitte Macron, in timpul intalnirii din Marea Sala a Poporului din Beijing, 9 ianuarie 2018. Foto: LUDOVIC MARIN / POOL / AFP.

Președintele Franței, Emmanuel Macron, aflat în vizită de stat în Republica Populară Chineză, s-a întâlnit astăzi cu Președintele Xi Jinping. China îl percepe pe Macron ca pe un noude Gaullece ar putea relansa relația Beijing-Paris.

Istoria relațiilor sino-franceze are o încărcătură specială, întrucât Franța este prima țară occidentală care a recunoscut Republica Populară Chineză. Relațiile bilaterale au avut de suferit, însă, în urma dezacordurilor legate de Tibet, Taiwan și embargoul de arme împotriva Chinei. 

În prezent, China vede în Franța o nouă voce europeană puternică, alternativă la parteneriatul tradițional cu Germania, cu atât mai mult cu cât poziția lui Macron este în opoziție față de cea a Președintelui Trump într-o serie de dosare internaționale.

Ambele părți se așteaptă la semnarea de acorduri comerciale importante și la cooperarea în privința schimbărilor climatice. Cele două țări vor intensifica și colaborarea tehnologică în domeniul aerospațial și nuclear. În final, Franța caută condiții mai bune de accces pe piețele chineze, în timp ce China dorește promovarea proiectului Drumul Mătăsii.


Etichete ChinaMacronde Gaullerelația Beijing-Paris

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live