Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Bună dimineaţa, România! Miercuri, 02 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

8 Mai 2017
Vizualizari: 831
Comentează add

La 39 de ani Emmanuel Macron va fi cel mai tânăr preşedinte francez. El s-a angajat să facă totul pentru ca francezii să nu mai aibă niciun motiv să voteze extremele.

Emmanuel Macron va fi cel mai tânăr preşedinte francez

radiojurnal

 Emmanuel Macron       Foto: Arhivă.

Emmanuel Macron a fost ales duminică, 7 mai, preşedinte al Franţei. El a obţinut aproximativ 66% din voturi în confruntarea cu lidera extremei drepte, Marine Le Pen.

La 39 de ani - şi considerat nou venit în politică - Emmanuel Macron va fi cel mai tânăr preşedinte francez. Într-un discurs rostit în uralele miilor de susţinători care sărbătoreau victoria pe esplanada de la Luvru, el s-a angajat să facă totul pentru ca francezii să nu mai aibă niciun motiv să voteze extremele.  

"Pasiunea voastră, energia voastră, curajul vostru mă vor susţine mereu. Vă voi apăra în faţa ameninţărilor, voi combate pentru voi minciuna, imobilismul, ineficienţa, pentru a îmbunătăţi viaţa fiecăruia. Voi respecta pe fiecare pentru ce gândeşte. Voi aduce oamenii împreună. Îi voi reconcilia, pentru că doresc unitatea poporului şi a ţării noastre. În fine, prieteni, vă voi servi cu umilinţă, cu forţă, vă voi servi în numele devizei noastre: Libertate, egalitate, fraternitate!", declarat Emmanuel Macron.


Etichete Emmanuel MacronMarine Le PenLuvru

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live