Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Miercuri, 06 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

25 Aprilie 2022
Vizualizari: 418
Comentează add

Marine Le Pen, reprezentanta extremei drepte, şi-a recunoscut înfrângerea.

Emmanuel Macron rămâne preşedintele Franţei în următorii cinci ani

radiojurnal

     Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron.     Foto: Arhivă.

Emmanuel Macron rămâne preşedintele Franţei în următorii cinci ani. El a fost reales în funcţie după ce, în cel de-al doilea tur de scrutin, a reuşit să obţină între 57,6 şi 58,2% din voturi, potrivit estimărilor unor sondaje de opinie. Rivala sa, Marine Le Pen, reprezentanta extremei drepte, şi-a recunoscut înfrângerea. 

Corespondenta RRA, de la Paris, Daniela Coman a transmis în direct, la Radiojurnalul de la ora 22:00, o serie de informaţii. 

Daniela Coman: Sunt câteva mii de susţinători ai preşedintelui Emmanuel Macron aici, pe Champ-de-Mars, lângă Turnul Eiffel, cu steaguri ale Franţei, ale Uniunii Europene şi cu fişe din campania electorală. Printre ei, membri ai guvernului şi parlamentari ai partidului lui Macron, "La République En Marche". Este o atmosferă de sărbătoare, o bună ambianţă, este muzică, oamenii dansează, Macron este aşteptat să sosească aici şi să susţină discursul de învingăor. Potrivit informaţiilor care se vehiculează pe ecranele instalate aici, pe Champ-de-Mars, el se află în drum de la Palatul Élysée. Între timp, rivala sa, aşa cum spuneai şi tu, Marine Le Pen şi-a recunoscut înfrângerea. Ea a afirmat că îşi va continua politica şi că îşi menţine angajamentele luate faţă de francezi în noua bătălie electorală pentru parlament de peste două luni. Rămâne ca sondajele publicate cu o oră în urmă să fie confirmate de rezultatele oficiale, iar pentru ca preşedintele Emmanuel Macron să-şi poată aplica programul cu care a câştigat astăzi are nevoie de o majoritate în parlament, aşa că de mâine începe, neoficial, o nouă competiţie electorală, poate şi mai greu de câştigat, aceea pentru Adunarea Naţională a Franţei. Atât pentru acum de la Paris.


Etichete emmanuel macronpreşedinte încă cinci anifranțamarine le penreprezentanta extremei drepteşi-a recunoscut înfrângereatn

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live