Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE Duminică, 17 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radu Dobriţoiu

14 Februarie 2018
Vizualizari: 741
Comentează add

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, s-a pronunţat în favoarea unui serviciu militar obligatoriu cu o durată de „aproximativ un trimestru” sau chiar de „trei până la şase luni”.

Emmanuel Macron propune serviciu militar obligatoriu de maxim 6 luni

radu-dobritoiu

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, s-a pronunţat în favoarea unui serviciu militar obligatoriu la nivel naţional, cu o durată de „aproximativ un trimestru” sau chiar de „trei până la şase luni”. Potrivit AFP, serviciul ar urma să aibă şi o parte civică şi „va avea un cost, dar nu cred că va fi prohibitiv. Nu e vorba de reluarea încorporărilor masive”, a precizat şeful statului.

Macron s-a întâlnit cu presa la palatul Elysee, prilej cu care a anunţat că nu doreşte să discute prea mult despre negocierile privind retragerea Regatului Unit din Uniunea Europeană şi că este în interesul Uniunii ca singurul negociator pentru Brexit să rămână Michel Barnier, relatează Reuters.

Cu aceeaşi ocazie, preşedintele a repetat că Franţa a trasat o „linie roşie” privind armele chimice din Siria şi „va lovi” dacă astfel de arme sunt folosite împotriva civililor. „Până în prezent, agenţiile noastre şi forţele noastre armate nu au stabilit că s-au folosit împotriva populaţiei civile arme chimice, aşa cum sunt definite în tratate”, a precizat el. Într-o convorbire telefonică cu omologul său rus, Vladimir Putin, vinerea trecută, Macron îşi exprimase îngrijorarea privind indiciile că recent, în Siria au avut loc atacuri cu clor - un gaz toxic, dar care nu intră în categoria armelor chimice.


Etichete Serviciu militar obligatoriuFranta serviciu militar

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live