Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Joi, 28 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

4 Mai 2017
Vizualizari: 1022
Comentează add

Campanie electorală dură în Franţa înainte de alegerile prezidenţiale de duminică

Emmanuel Macron o dă în judecată pe Marine Le Pen

-

Parchetul din Paris a deschis o anchetă în urma plângerii depuse de candidatul de centru la alegerile prezidenţiale, Emmanuel Macron, pentru răspândirea de ştiri false, după ce rivala de extremă dreapta, Marine Le Pen, a insinuat că acesta ar deţine 'un cont offshore în Bahamas'.

Marine Le Pen a lansat această acuzaţie în timpul dezbaterii televizate de aseară, singura înainte de cel de-al doilea tur de scrutin prezidenţial, programat duminică. Trimisul nostru la Paris, Daniela Coman, relatează că Marine Le Pen a fost atacată astăzi cu ouă în timpul unei deplasări electorale în Bretania, în nordul ţării.

Ea a fost salvată însă de cei care îi asigurau protecţia şi care au încasat proiectilele naturale în locul ei. Competitorul său, Emmanuel Macron, a depus astăzi plângere în justiţie pentru fals şi uz de fals împotriva celor care l-au acuzat că are conturi secrete în Bahamas.

Contracandidata sa, Marine Le Pen, a venit aseară în timpul dezbaterii televizate cu documente care ar fi fost publicate pe nişte site-uri străine şi care vorbeau de banii ascunşi de Macron, informaţii răspândite apoi în Franţa prin reţelele de socializare.

Şi, desigur, ecourile dezbaterii finale incendiare de aseară nu s-au stins. Un sondaj de opinie făcut după confruntarea teribilă de aseară arată că 63% dintre cei chestionaţi au fost convinşi de ceea ce a spus independentul de centru, Emmanuel Macron.

Lidera extremei drepte, Marine Le Pen, nu a reuşit să convingă decât 37%, ceea ce în marjele de eroare reflectă şi sondajele privind intenţia de vot la scrutinul de duminică.


Etichete Emmanuel MacronMarine Le Penalegeri prezidenţialeanchetă penală pentru fals şi uz de fals

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live