Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI Marţi, 31 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Octavian Begu

27 Octombrie 2018
Vizualizari: 620
Comentează add

Preşedintele Franţei i-a acuzat pe liderii din Ungaria şi Polonia că îşi mint popoarele prin poziţiile lor anti-europene.

Emmanuel Macron la Bratislava şi Praga

octavian-begu

 

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a susţinut, ieri, la Bratislava, capitala Slovaciei, că nu crede în clivajul dintre est şi vest în cadrul Uniunii şi i-a acuzat pe liderii din Ungaria şi Polonia că îşi mint popoarele prin poziţiile lor anti-europene.

Într-un discurs ţinut în capitala slovacă, citat de France Presse, Macron a afirmat că unii guvernanţi din cele două ţări s-au jucat cu o idee inacceptabilă, comparând Bruxelles-ul cu Moscova din trecut, şi a amintit, în context, de fondurile structurale europene de care au beneficiat Ungaria şi Polonia.

Preşedintele Franţei a discutat, la Bratislava, cu omologul său, Andrej Kiska, şi cu premierul Peter Pellegrini, iar, aseară, a ajuns la Praga, unde are prevăzute întâlniri cu preşedintele Cehiei, Milos Zeman, şi cu prim-ministrul Andrej Babis.

Cele 4 ţări amintite fac parte din Grupul de la Vişegrad, care are o poziţie ostilă imigraţiei.

France Presse mai notează că Macron nu a menţionat aproape deloc în public subiectul, mai ales că există dezacorduri mari privind migraţia în cadrul Uniunii Europene. 


Etichete UngariaPoloniacehiaslovaciaemmanuel macronvişegradmilos zemanandrej babis

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live