Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Miercuri, 02 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

21 Martie 2018
Vizualizari: 529
Comentează add

Într-un discurs de Ziua Internaţională a Francofoniei, preşedintele Macron a subliniat rolul unificator al limbii franceze.

Emmanuel Macron: Fonduri mai mari pentru învăţarea limbii franceze

radiojurnal

  Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a anunţat mai multe măsuri pentru creşterea numărului de vorbitori ai limbii franceze în lume.

Într-un discurs de Ziua Internaţională a Francofoniei, preşedintele Macron a subliniat rolul unificator al francezei, care, a spus el, ţese legături între oameni separaţi de spaţii şi tradiţii.

Emmanuel Macron: Ea rezonează prin literatură, poezie, prin muzică, teatru, cinema, prin arta culinară, prin sport, prin dezbaterile filozofice şi prin discursurile convingătoare. Şi astăzi, pe tot cuprinsul planetei, în această zi a francofoniei, limba franceză exprimă trăirea lumii.

Corespondentul Radio România la Paris transmite că măsurile enumerate de preşedintele francez au în vedere creşterea finanţării pentru învăţarea limbii franceze în şcoli şi pe internet, mai ales în ţările africane.

Potrivit ONU, francofonia este spaţiul lingvistic cu cea mai puternică creştere şi este de aşteptat ca până în 2065 să existe un miliard de vorbitori de limbă franceză.

 


Etichete limba francezăZiua Internaţională a FrancofonieiEmmanuel Macron

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live