Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE (Continuare) Sâmbătă, 28 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radu Dobrițoiu

23 Mai 2018
Vizualizari: 551
Comentează add

Summit hi-tech la Paris: Emmanuel Macron discută direct cu liderii Facebook, Uber, IBM şi Microsoft.

Emmanuel Macron discută direct cu liderii Facebook, Uber, IBM şi Microsoft

radu-dobritoiu

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, i-a primit astăzi pe liderii firmelor Facebook, Uber, IBM şi Microsoft, prezenţi la Paris la un aşa-numit summit al înaltei tehnologii, la care participă circa 60 de şefi de companii.

Într-un mesaj video în reţeaua Twitter, şeful statului francez a declarat, în engleză: "Cred că este foarte important acum să vedem împreună ce putem face pentru a îmbunătăţi situaţiile sociale, inegalităţile, schimbările climatice, şi să ne ocupăm împreună de aceste probleme colective". El a adăugat că "nu este posibilă o scutire de consecinţe de o singură parte, chiar dacă faceţi afaceri bune".

Potrivit preşedinţiei franceze, la evenimentul Tech for Good (Tehnologia în slujba binelui) participă companii dintre cele mai diverse, de la corporaţii până la mici întreprinderi abia înfiinţate. Dintre managerii acestora, preşedintele Macron urma să aibă miercuri întâlniri private cu Mark Zuckerberg de la Facebook, Dara Khosrowshahi de la Uber, Satya Nadella de la Microsoft şi Ginni Rometty de la IBM.

Cu această ocazie, Uber a anunţat că va lansa o schemă de asigurări sociale pentru şoferii care prestează servicii de transport concurente cu taximetria clasică. Asigurările vor fi gratuite pentru colaboratorii firmei care au efectuat cel puţin 150 de curse în ultimele opt săptămâni şi vor acoperi costurile principale şi pierderile ca urmare a accidentelor sau concediilor post-natale.

La rândul său IBM a promis că va oferi 1800 de locuri de muncă noi în Franţa, în următorii doi ani, în domenii de vârf cum ar fi inteligenţa artificială, platformele blockchain şi servicii informatice în cloud. "Preşedintele Macron face un pariu mare şi inteligent că inteligenţa artificială va transforma toate locurile de muncă, toate profesiile şi toate industriile", a declarat Rometty.

Zuckerberg s-a întâlnit cu preşedintele Franţei la o zi după ce a fost audiat în Parlamentul European, unde şi-a cerut scuze utilizatorilor mediilor sociale din Europa şi le-a promis o protecţie mai bună a datelor personale.


Etichete Summit hi-tech la ParisEmmanuel MacronFacebookUberIBM

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live