Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Vineri, 28 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radu Dobrițoiu

19 Ianuarie 2018
Vizualizari: 426
Comentează add

Gruparea jihadistă Statul Islamic în Irak şi în Siria este “aproape înfrântă în totalitate”, a declarat într-un discurs susţinut la Toulon preşedintele francez Emmanuel Macron.

Emmanuel Macron crede într-o victorie militară împotriva Statului Islamic

radu-dobritoiu

Gruparea jihadistă Stat Islamic în Irak şi în Siria este “aproape înfrântă în totalitate”, iar coaliţia internaţională care luptă împotriva combatanţilor acestei grupări ar urma să repurteze o “victorie militară” pe teren “în săptămânile următoare”, s-a declarat încrezător vineri preşedintele francez Emmanuel Macron, într-un discurs susţinut în faţa unor militari la Toulon.

“Astăzi, datorită eforturilor tuturor naţiunilor implicate, gruparea militară Daesh (acronimul arab pentru Statul Islamic) în Irak şi Siria este aproape înfrântă în totalitate. Sunt încrezător că, în următoarele săptămâni, vom reuşi să obţinem această victorie militară pe teren”, a afirmat şeful statului francez în faţa a 1.500 de militari la bordul navei Dixmude, informează AFP.

Franţa îşi va “adapta dispozitivul său” în funcţie de situaţia operaţională din cursul acestui an, a adăugat Emmanuel Macron în acelaşi context.

În acelaşi timp, preşedintele francez a calificat drept un “efort inedit şi incomparabil” prevăzut să aducă bugetul apărării la 2% din PIB până în 2025, conform France 24, citat de Agerpres. Emmanuel Macron a confirmat că bugetul apărării a crescut cu 1,8 miliarde euro în 2018 pentru a ajunge la 34,2 miliarde.


Etichete Infrangere Stat IslamicEmmanuel MacronStatul Islamic în Irak şi Siria

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live