Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TOPUL NOSTRU... MUZICA VOASTRA continuare Sâmbătă, 20 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

3 Ianuarie 2018
Vizualizari: 3602
Comentează add

Observatorul Chandra al NASA a imortalizat o imagine care prezintă o emisie de raze X surprinzătoare din constelaţia Perseus.

Emisie de raze X surprinzătoare din constelaţia Perseus

florin-lepadatu

 

Observatorul Chandra al NASA a imortalizat o imagine care prezintă o emisie de raze X surprinzătoare din constelaţia Perseus.

De ce străluceşte constelaţia Perseus atât de ciudat într-o culoare specifică radiaţiei X ?

Nimeni nu ştie cu exactitate, dar o ipoteză mult dezbătută este că aceste raze X sunt un indiciu privind îndelung căutata identitate a materiei întunecate.

În centrul acestui mister este culoarea specifică razelor X de 3,5 Kilo-electronvolţi (KeV) care pare să strălucească excesiv atunci când sunt observate regiuni din afara constelaţiei, în timp ce zona centrală care probabil înconjoară o gaură neagră supermasivă centrală este deficientă în raze X de 3,5 KeV.

O explicaţie propusă, destul de controversată, este aceea că ceva nemaivăzut până acum ar putea fi prezent în zonă, respectiv materia întunecată fluorescentă.

Această formă de materie întunecată ar putea fi capabilă să absoarbă radiaţia X de 3,5 KeV.

Dacă acesta ar fi cazul, materia întunecată fluorescentă, după absorbţie, ar putea emite aceste raze X din întreaga constelaţie, creând o linie de emisie.

Imaginea a fost surprinsă de Observatorul Chandra al NASA, un telescop special conceput pentru a detecta emisiile de raze X din regiuni fierbinţi ale universului, relatează Agerpres.


Etichete Exclusiv onlineRaze Xgaură neagră

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live