Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Fotbal, Liga I, etapa a 10-a: FCSB – Academica Clinceni Sâmbătă, 25 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radu Dobrițoiu

17 Ianuarie 2018
Vizualizari: 745
Comentează add

Emisarul special al ONU pentru Siria a anunţat astăzi că a invitat guvernul sirian şi opoziţia la o reuniune specială care va avea loc săptămâna viitoare la Viena.

Emisarul ONU invită Guvernul de la Damasc şi opoziţia siriană la convorbiri

radu-dobritoiu

Emisarul special al ONU pentru Siria a invitat guvernul sirian şi opoziţia la o reuniune specială care va avea loc săptămâna viitoare la Viena. Într-un comunicat citat de Reuters, Staffan de Mistura a afirmat că întrevederea din 25-26 ianuarie se va axa pe problemele constituţionale în Siria.

"Emisarul special aşteaptă cu nerăbdare participarea ambelor delegaţii la această reuniune specială. El aşteaptă ca delegaţiile care vor veni la Viena să fie pregătite pentru un angajament esenţial cu el şi echipa lui, cu un accent special pe coşul constituţional al agendei spre aplicarea deplină a rezoluţiei 2254 a Consiliului de Securitate...", se arată în comunicat.

Ministrul german al apărării Ursula von der Leyen a atras atenţia duminică asupra faptului că războiul împotriva grupării jihadiste Statul Islamic (SI) nu s-a încheiat şi a subliniat necesitatea de a nu subestima capacitatea membrilor grupării, notează AFP.

Ursula von der Leyen a făcut aceste declaraţii în timp ce vizita trupele germane detaşate în Iordania şi angajate în cadrul coaliţiei anti-SI.

Statul Islamic "a fost în mare parte înfrânt pe plan militar (...) dar nu trebuie să subestimăm" capacitatea combatanţilor săi, a atras atenţia ministrul german, făcând apel la continuarea luptei împotriva grupării ultraradicale.

Germania are 280 de militari angajaţi în cadrul coaliţiei care luptă împotriva SI în Irak şi în Siria.

Guvernul german are în vedere o reducere a forţelor sale în regiune însă, potrivit Ursulei van der Leyen, amploarea acestei reduceri nu a fost încă stabilită.


Etichete Negocieri SiriaConvorbiri Siria Vienaemisar ONU Siria

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live