Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Vineri, 23 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Tudor Ţepeneag, Paris

4 Mai 2015
Vizualizari: 1137
Comentează add

Preşedintele francez, François Hollande, se află la Doha, în Qatar, pentru a semna, împreună cu emirul şeic Tamin Ben Hamad, un contract în valoare de peste şase miliarde de euro.

Emiratul Qatar cumpără 24 de avioane militare Rafale

tudor-tepeneag-paris

Avioane militare. Foto: Arhivă.

Emiratul Qatar cumpără, în premieră, avioane de luptă din Franţa.

Semnarea contractului a avut loc în prezenţa preşedintelui francez François Hollande, aflat într-un turneu în ţările din Golful Persic.

Preşedintele francez, François Hollande, se află la Doha, în Qatar, pentru a semna, împreună cu emirul şeic Tamin Ben Hamad, un contract în valoare de peste şase miliarde de euro, Franţa urmând să livreze Qatarului 24 de avioane militare Rafale.

"Este al treilea succes comercial pe care îl înregistrăm cu avioanele Rafale. A fost mai întâi contractul cu Egiptul, 24 de aparate, apoi comanda finalizată cu premierul indian, Narendra Modi, 36 de avioane Rafale, care vor trebui livrate cât de curând. Şi acum contractul cu Emiratul Qatar, 24 de aparate, la care se adaugă mai multe opţiuni. Este vorba de aproape 100 Rafale care vor trebui livrate în anii următori ţărilor care ne-au acordat încrederea lor", a spus președintele Franței.

Există şi un al doilea contract între Franţa şi Qatar, confidenţial de data aceasta, pentru formarea piloţilor şi personalului tehnic pentru avioanele Rafale, care pot îndeplini şi misiuni de colectare de date extrem de precise.

Preşedintele François Hollande este aşteptat apoi la Riad, în Arabia Saudită, unde va fi primit de regele Salman Bin Abdulaziz, urmând ca mâine să participe la summitul extraordinar la Consiliului de cooperare al ţărilor arabe din Golf.


Etichete QataravioaneFrantaGolful PersicFrancois HollandeDohaRafaleIndiaEgiptpilotiArabia Saudita

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live