Ascultă Radio România Actualitaţi Live

Emil Boc, reales preşedinte al PDL (LIVE UPDATES)

Emil Boc a obţinut 868 din voturile delegaţilor la Convenţia PDL, fiind urmat de Vasile Blaga cu 499 de voturi şi de Theodor Paleologu cu 24 de voturi, potrivit preşedintelui Comisiei de numărare a voturilor, Sulfina Barbu.

Vasile Blaga, Emil Boc şi Theodor Paleologu candidează la şefia PDL.

Articol de Răzvan Stancu, 14 Mai 2011, 11:12

ora 21.36 Theodor Paleologu a amintit că el candidează si pentru funcţia de vicepreşedinte al PDL.

"Nici cei care m-au votat pe mine nu vor pleca din PDL şi cu atât mai precis cei care mă aplaudă. Ştiu că mulţi dintre dvs tare mult ar fi vrut să mă voteze azi, dar au votat util, aşa au considerat dânşii, dar luaţi-vă revanşa mâine", a spus Theodor Paleologu.

ora 21.33 Marele învins al competiţiei din PDL, Vasile Blaga a apreciat că va urma o perioadă extrem de dificilă în care PDL va trebui să depună eforturile necesare pentru a câştiga alegerile din 2012.

Vasile Blaga a dat asigurări că nici el şi nici oamenii din echipa sa nu vor părăsi partidul.

"Vreau să îi garantez lui Emil că nici eu şi nici unul din cei care m-au votat astăzi nu vom pleca din partid", a spus Vasile Blaga.

Totodată, Vasile Blaga a avertizat că trebuie ţinut cont de părerile exprimate în cadrul convenţiei.

"Rog pe Emil să se gândească bine pentru că trebuie ţinut cont de adevărurile spuse astăzi aici. Mâine îi vom dărui domnului Boc o echipă puternică", a spus Vasile Blaga.

ora 21.28 Emil Boc a mulţumit colegilor după anunţarea rezultatelor şi în special principalului său contracandidat Vasile Blaga "pentru eleganţa de care a dat dovadă în competiţie" şi domnului Paleologu "pentru că a menţinut competiţia la un nivel democratic."

Discursul lui Emil Boc după anunţarea rezultatelor. Foto: Alexandra Cristea

"PDL este singurul care câştigă în această seară", a spus liderul PDL.

Emil Boc a avertizat că nu este momentul pentru sărbătoare.

"Avem o victorie a partidului democrat liberal. nu e vreme de şampanie", a declarat premierul.

"Este un moment de bilanţ şi un moment pentru viitor!", a mai spus Emil Boc.

"Din această seară nu mai reprezint nicio moţiune, reprezint PDL şi pe toţi membrii săi", a încheiat liderul PDL.

ora 21.25: Emil Boc a obţinut 868 din voturile delegaţilor la Convenţia PDL, fiind urmat de Vasile Blaga cu 499 de voturi şi de Theodor Paleologu cu 24 de voturi, potrivit preşedintelui Comisiei de numărare a voturilor, Sulfina Barbu.

ora 19.53: S-a încheiat votarea candidaţilor la preşedinţia PDL. Începe numărarea voturilor.

ora 18.40: Delegaţii la Convenţia naţională a PDL au început votarea celor trei candidaţi la preşedinţia partidului.

ora 17.55: Începe prezentarea candidaţilor pentru comisiile de integritate şi reglementare.

ora 17.08: Cezar Preda:"Avem prea multă grandomanie, îngâmfare şi nepricepere acolo unde nu trebuie. Nu ne putem izola. Nu e bine să ne izolam".

ora 17.05: Cezar Preda: "Suntem oameni diferiţi, membri ai partidului care participăm mai de mult, mai de aproape la istoria partidului. Am auzit în această dimineaţă numai lucruri bune, numai victorii. Eu nu-mi amintesc ca lucrurile astea să fi produs bunăstare acasă. Facem alegeri in 2011 pe fotografia din 2008. Asta e o realitate. Nu vă ascundeţi de ea".

ora 17.00: Cezar Preda: "E greu sa schimbi un preşedinte care este şi premier, care are susţinători şi miniştri si care este susţinut şi de alţii".

ora 16.58: Cristian Boureanu:"Nu avem voie să devenim un partid comunist sau populist. Primarii au nevoie de un partid cu scor mare, nu vă faceţi că nu ştiţi ce se întâmplă, eu cred că este nevoie de o schimbare, de o rupere de trend, pentru că asta se cere, asta arată sondajele, asta discutaţi acasa".

ora 16.52: Cristian Boureanu: "Trebuie să ştim să avem democraţie şi în interiorul partidului. Nu-mi plac blaturile, nu mi-au plăcut nici când eram in PNL , nici acum. Suntem în noiembrie 89. Aveţi grijă ce gîndiţi si ce faceţi diseară când se închid urnele. Haideţi să găsim ceea ce ne uneşte, nu ceea ce ne desparte".

ora 16.42: Constantin Osaficiuc: " Îmi doresc schimbarea pentru că în partidul nostru nu se mai ia nicio decizie politică, nu avem discurs şi răspuns politic. Ne interesează numai guvernarea şi am uitat de partid. ".

ora 16.40: Constantin Osaficiuc: "Nu putem renaşte decât cu o echipă în frunte cu Blaga".

ora 16.30: Sorin Frunză Verde: "În spatele echipei lui Blaga stau mandate de consilieri locali, miniştri, secretari de stat, deputaţi, europarlamentari, fiecare dintre aceste mandate reprezintă zeci de mii de voturi pentru fiecare mandat".

ora 16.25: Sorin Frunză Verde: "Suntem principalul responsabil pentru neajunsurile din prezent, suntem cel mai important partid de pe scena politică şi avem responsabilitatea să îndreptăm aceste lucruri".

Vasile Blaga şi susţinătorii săi. Foto: Alexandra Cristea.

Vasile Blaga cere decizii politice în partid

ora 16.20: Vasile Blaga: "Partidul nostru va susţine guverne politice. Putem accepta premieri tehnocraţi pentru o perioadă, dar restul miniştrilor trebuie sa fie oameni din jurul nostru, trebuie sa mergem singuri in alegeri. Trebuie să discutăm şi cu opoziţia, altfel nu se poate".

ora 16.17: Vasile Blaga: "Din păcate am promovat oameni care se pricep la toate si care nu se pricep la nimic".

ora 16.12: Vasile Blaga: "Trebuie sa reîncepem să ieşim din izolarea în care ne aflăm, să avem un dialog social cu cetăţeanul, dacă nu vom face acest lucru vom vorbi in baie".

ora 16.09: Vasile Blaga: "Acest partid nu mai face politică si ăsta e adevărul. Candidez pentru că nu mai facem politică, nu mai luăm decizii politice, aici e problema".

ora 16.07: Vasile Blaga: "Vreau să ofer o soluţie ca partidul să revină unde era odată".

ora 16.02: Vasile Blaga îşi prezintă moţiunea. Pe larg despre discursul lui Vasile Blaga aici.

ora 15.40: Gheorghe Flutur: Definesc PDL prin 2 adevăruri: de patru ani un partid in tranşee, PDL- un partid mare, puternic care a impus pe scena politică reforma statului.

ora 15.21: Roberta Anastase: "Emil Boc este preşedintele de care partidul are nevoie, avem nevoie de un preşedinte care să fi câştigat toate batăliile şi care sa aibă capacitatea să câştige toate batălile care vor urma".

ora 15.19: Theodor Stolojan: "Emil Boc este omul care a reuşit să convingă partidul în luarea unei decizii grele, care a reuşit sa convingă o coaliţie de guvernare să susţină asemenea măsuri".

"Susţinerea mea este legată şi de faptul că dânsul a înţeles că România nu avea altă opţiune decât să ia măsurile pe care le-a luat pentru a diminua efectele crizei si pentru a asigura ieşirea din criză şi din recesiune".

ora 15.14: Theodor Stolojan: "Susţinerea mea nu este din campania electorală, este din momentul în care împreună am hotărât ca din două partide sa facem o puternică forţă politică de dreapta".

ora 15.13: Theodor Stolojan prezintă motivele pentru care îl susţine pe Emil Boc la conducerea partidului.

Emil Boc alături de susţinătorii săi. Foto: Alexandra Cristea.

Emil Boc a susţinut realizările sale la conducerea guvernului

ora 14.57: Emil Boc: "Adevărata forţă de dreapta este reprezentată de PDL".

ora 14.55: Emil Boc: "Nu avem voie sa lăsăm România pe mâna populismului alianţei socialiste".

ora 14.51: Emil Boc: Dreapta înseamnă şi solidaritate, dar o solidaritate activă.

ora 14.50: Emil Boc îşi prezintă activitatea de premier şi lider al PDL.

ora 14.40: Emil Boc îşi prezintă moţiunea România dreaptă, România puternică. Prezentarea este deschisă cu proiectarea unui film.

Pe larg despre discursul lui Emil Boc aici.

Theodor Paleologu spune că vrea identitate de dreapta pentru PDL

ora 14.25: Susţinătorii lui Theodor Paleologu îşi motivează decizia.

ora 14.15: Theodor Paleologu: "În cazul în care voi câştiga îmi doresc doi vicepreşedinţi din partea lui Vasile Blaga şi doi din partea lui Emil Boc".

Theodor Palelologu Foto: Alexandra Cristea

ora 14.06 Theodor Paleologu: "Eu sunt L-ul din PDL".

ora 14.05: Theodor Paleologu primul dintre cei trei candidaţi la preşedintţia PDL îşi susţine moţiunea.

Pe larg despre discursul lui Theodor Paleologu aici.

ora 13.00 - 14.00 pauză a lucrărilor Convenţiei Naţionale a PDL

Raportul de activitate al conducerii PDL

ora 12.43: Emil Boc a prezentat raportul de activitate a conducerii PDL. Documentul este adoptat în unanimitate de participanţii la Convenţie.

ora 12.37: Emil Boc: "Partidul Democrat Liberal nu este cel care a adus recesiunea în Romania, ci este partidul care a scos România din recesiune".

ora 12.35: Emil Boc, candidat la preşedinţia PDL ţine un discurs.

ora 12.26 - este adoptat noul statut al PDL cu trei voturi împotrivă.

Mesajele partenerilor la guvernare

ora 12.20: liderul grupului minorităţilor naţionale, Varujan Pambuccian se adresează participanţilor la Convenţie.

ora 12.05: preşedintele UNPR, Gabriel Oprea ţine un discurs în faţa reprezentanţilor PDL.

ora 12.03: Kelemen Hunor: "Vă urez delegaţilor şi Partidului Democrat Liberal un congres după care mai puternic, mai hotărât şi mai unit veţi fi cel care veţi arăta ce trebuie să facem, cum trebuie să facem şi dacă lucrurile merg bine, atunci parteneriatul nostru va rezista, fiindcă suntem colegi, parteneri şi în Partidul Popular European, acea formaţiune, acea familie care a arătat în întreaga Europă cum se poate depăşi criza, cum se pot găsi soluţii pentru viitor".

ora 12.00: Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor transmite un mesaj participanţilor la Convenţie.

Mai multe despre mesajele partenerilor de guvernare ai PDL pe politicaromaneasca.ro.

ora 11.58 - Preşedintele Traian Băsescu a plecat de la Convenţia PDL.

ora 11.50 - a luat cuvântul reprezentantul Partidului Popular European prezent la Convenţia PDL. Acesta transmite un mesaj al preşedintelui PPE, Wilfried Martens, celor prezenţi.

Discurs al preşedintelui României Traian Băsescu

ora 11.45: Traian Băsescu: "În acest loc am două amintiri, una frumoasă, una urâtă: în 2001 am câştigat aici preşedinţia partidului. Tot aici după ce am întins mâna unuia dintre cei învinşi acesta mi-a intors spatele. Să nu faceţi asta (Traian Băsescu lăcrimează)".

ora 11.43: Traian Băsescu: "Aveţi obligaţia ca diseară după ce se numără voturile, să rămâneţi uniţi".

Discursul preşedintelui Traian Băsescu la Convenţia PDL. Foto: Alexandra Cristea.

ora 11.40 - Traian Băsescu: "Oricât de independent ar trebui să fie un preşedinte el nu poate nici măcar să scoată ţara din criză fără un parteneriat iar parteneriatul meu este cu dumneavoastră".

ora 11.30 - Traian Băsescu: "Vă mulţumesc pentru sprijinul pe care mi l-aţi acordat în momente grele".

ora 11.25 - Traian Băsescu: "Ca şef al statului va cer să continuaţi procesul de reformă a României".

ora 11.15 - Preşedintele României Traian Băsescu, invitat la Convenţia Naţionala a PDL, ţine un discurs.

ora 11.05 - Convenţia Naţională a PDL a început la Palatul Parlamentului, cu imnul partidului în prezenţa a peste 1.500 de delegaţi, precum şi a preşedintelui Traian Băsescu.

Convenţia Naţională a PDL a început la Palatul Parlamentului. Foto: Alexandra Cristea.

ora 11.05 - Emil Boc a anunţat că 1353 de delegaţi şi-au înscris prezenţa la reuniune şi a declarat deschise lucrările. Sunt prezenţi liderii UDMR şi UNPR, Kelemen Hunor şi, Gabriel Oprea, precum şi liderul grupului minorităţilor naţionale, Varujan Pambuccian.

Democrat-liberalii îşi aleg sâmbătă, noul lider, în cadrul Convenţiei Naţionale a partidului, care se va desfăşura la Palatul Parlamentului.

În cursă sunt înscrişi trei candidaţi: actualul preşedinte PDL, Emil Boc, secretarul general al partidului, Vasile Blaga, şi fostul ministru al culturii, Theodor Paleologu.

În deschiderea lucrărilor convenţiei, actualul lider al PDL, Emil Boc ce deţine această funcţie încă din 2005, îşi va prezenta raportul de activitate.

În urma tragerii la sorţi, primul care îi susţine moţiunea este Teodor Paleologu, aceasta intitulându-se "Privind spre viitor".

Al doilea, Emil Boc, cu moţiunea "România dreaptă, România puternică", iar al treilea va fi Vasile Blaga cu moţiunea "O Românie dreaptă, o Românie europeană".

Sâmbătă, în partea a doua a lucrărilor, va fi ales preşedintele PDL urmând ca duminică să fie aleşi primvicepreşedinţii, vicepreşedinţii şi secretarul general.

La Convenţia Naţională a PDL, care se va încheia duminică, au fost invitaţi preşedintele Traian Băsescu, liderii partidelor din coaliţia guvernamentală, reprezentanţi ai Partidului Popular European, membri ai Corpului Diplomatic, însă nici un reprezentant al opoziţiei.

Convenţia Naţională a PDL a fost transmisă video în direct pe siteul www.politicaromaneasca.ro.

PDL, ziua candidaţilor
Politică 11 Aprilie 2011, 13:28

PDL, ziua candidaţilor

Premierul Emil Boc şi-a depus candidatura pentru şefia PDL. În cursa pentru preşedinţia PDL au mai intrat secretarul general...

PDL, ziua candidaţilor
România poate fi „poarta de investiții a statului Qatar în UE”
Politică 17 Aprilie 2024, 16:36

România poate fi „poarta de investiții a statului Qatar în UE”

Premierul Marcel Ciolacu efectuează o vizită în Qatar.

România poate fi „poarta de investiții a statului Qatar în UE”
Senatul a discutat în comisiile de specialitate noul Cod Silvic
Politică 16 Aprilie 2024, 16:43

Senatul a discutat în comisiile de specialitate noul Cod Silvic

Documentul urmează să stabilească un echilibru între interesele fiecărei părți implicate în acest domeniu, a spus în cadrul...

Senatul a discutat în comisiile de specialitate noul Cod Silvic
CNSAS deţine „peste 95% din documentele care privesc Holocaustul din România”
Politică 16 Aprilie 2024, 15:07

CNSAS deţine „peste 95% din documentele care privesc Holocaustul din România”

Minorităţile naţionale vor avea un reprezentant în Colegiul CNSAS, potrivit unei măsuri adoptate de Camera Deputaţilor.

CNSAS deţine „peste 95% din documentele care privesc Holocaustul din România”
Pericolul atacurilor cibernetice, al propagandei și al știrilor false „este real și acut”
Politică 16 Aprilie 2024, 14:43

Pericolul atacurilor cibernetice, al propagandei și al știrilor false „este real și acut”

La București are loc un forum internațional dedicat tehnologiilor digitale și modalităților de protejare a infrastructurii...

Pericolul atacurilor cibernetice, al propagandei și al știrilor false „este real și acut”
Aproape o treime dintre candidaţii propuşi de partide la alegerile europarlamentare din iunie sunt femei
Politică 16 Aprilie 2024, 08:16

Aproape o treime dintre candidaţii propuşi de partide la alegerile europarlamentare din iunie sunt femei

Aproape o treime dintre candidaţii propuşi de partide la alegerile europarlamentare din iunie sunt femei, iar 10 din 15...

Aproape o treime dintre candidaţii propuşi de partide la alegerile europarlamentare din iunie sunt femei
Încep înscrierile candidaţilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Politică 16 Aprilie 2024, 07:37

Încep înscrierile candidaţilor pentru alegerile locale din 9 iunie

Campania electorală pentru europarlamentare, pe posturile de radio şi de televiziune, publice şi private, începe în data de...

Încep înscrierile candidaţilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Deputatul Silviu Vexler a condamnat atacul Iranului asupra Israelului
Politică 15 Aprilie 2024, 19:11

Deputatul Silviu Vexler a condamnat atacul Iranului asupra Israelului

Într-o declaraţie în plenul Camerei Deputaţilor, Silviu Vexler a subliniat că acţiunile Iranului ameninţă atât Orientul...

Deputatul Silviu Vexler a condamnat atacul Iranului asupra Israelului