Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Bună dimineaţa, România! Miercuri, 15 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Elena Postelnicu, Corespondent RRA în Italia

15 Iulie 2018
Vizualizari: 686
Comentează add

Premierul Italiei a obţinut de la partenerii europeni o împărţire a responsabilităţii pentru o parte a unui grup de emigranţi aflaţi în apropierea insulelor italiene.

Emigranţi împărţiţi între Italia, Malta şi Franţa

elena-postelnicu-corespondent-rra-in-italia

Premierul Italiei a obţinut de la partenerii europeni o împărţire a responsabilităţii pentru o parte a unui grup de migranţi aflaţi în apropierea insulelor italiene.

Guvernul italian a decis să închidă porturile pentru migranţi, iar Franţa şi Malta s-au oferit să primească o sută din cele 450 de persoane, recuperate vineri din Mediterana.

Franţa şi Malta vor prelua câte 50 de migranţi transferaţi deja pe două nave de patrulă - a anunţat primul ministru italian, Giuseppe Conte, foarte mulţumit de decizia luată sâmbătă împreună cu ministrul de interne, Matteo Salvini, de a închide porturile pentru toţi migranţii care traversează ilegal Marea Mediterană.

Acesta este primul rezultat important obţinut după o zi de telefoane cu toţi cei 27 de lideri europeni - a mai comentat Conte.

Din cei 450 de migranţi aflaţi pe cele două nave de patrulă, una britanică a Agenţiei Frntex, iar alta a Găzii de Coastă italiene, opt femei şi copii au fost duşi pe insula italiană Lampedusa, iar alte două persoane la spitalul din Palermo.

Italia susţine că Malta trebuia să preia ambarcaţiunea cu migranţi, câtă vreme aceasta se afla în apele sale teritoriale, dar Malta a declarat că toţi migranţii au spus că doresc să ajungă în insula Lampedusa.

Tot sâmbătă, în nordul Italiei, la Ventimiglia, la graniţa între Franţa şi Italia, câteva mii de persoane, printre care numeroşi italieni, francezi, germani şi spanioli, au protestat contra închiderii frontierelor europene pentru migranţi.


Etichete emigrantiItaliaMaltaFranţa

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live