Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MATINALII ... DE WEEK-END Duminică, 05 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Adrian Lungu, Sălaj

16 Iulie 2015
Vizualizari: 1410
Comentează add

Economiştii sălăjeni consideră că eliminarea ştampilei contribuie la simplificarea procedurilor fiscale, iar agenţii economici o consideră o măsură binevenită.

Eliminarea ştampilei, apreciată de mediul de afaceri din Sălaj

adrian-lungu-salaj

Foto: fanatik.ro.

Eliminarea ştampilei pentru documentele depuse la instituţiile statului este apreciată de reprezentaţii mediului de afaceri şi de economişti.

Economiştii sălăjeni consideră că eliminarea ştampilei, începând cu luna iulie a acestui an, contribuie la simplificarea procedurilor fiscale, firmele urmând să fie indentificate în documente cu ajutorul datelor cuprinse în certificatul de înregistrare, eliberat de Oficiul Registrului Comerţului.

"Asta ar însemna ca documentele să nu mai cuprindă acea ştampilă, iar agentul economic respectiv să fie identificat, practic, după celelalte indicii, respectiv codul unic de înregistrare fiscală - respectiv CUI sau CIF - după J-ul de care aparţine.

"Nu cred că o ştampilă te identifică pe tine, ca şi societate. De altfel, în Uniunea Europeană cred că suntem - nu ştiu dacă mă înşel, cred că nu mă înşel - doar noi şi Bulgaria care încă mai utilizăm ştampila", a spus Alexandru Tamba de la Corpul Experţilor Contabili Sălaj.

Agenţii economici consideră măsura binevenită, deşi recunosc că nu ştiu cum vor completa documente în lipsa ştampilei.

Decizia Ministerului Finanţelor Publice de a elimina ştampila vine în urma discuţiilor cu reprezentanţii mediului de afaceri, care solicită simplificarea procedurilor.

Eliminarea ştampilei a fost aprobată ieri prin Ordonanţă de Guvern şi va intra în vigoare odată cu publicarea ei în Monitorul Oficial.

Actul normativ mai prevede că toate certificatele şi adeverinţele emise de Fisc vor fi eliberate fără plata taxelor extrajudiciare de timbru. 


Etichete ştiri nord-vestSălajeliminarea ştampileiagenţi economicieconomiştiMinisterul Finanţelor Publice

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live