Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PRIETENII DE LA 10 - continuare Joi, 27 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radu Dobriţoiu

10 Februarie 2018
Vizualizari: 586
Comentează add

Combatanţi kurzi au doborât astăzi un elicopter militar turc în enclava siriană sub control kurd Afrin.

Elicopter al Turciei doborât de kurzi în regiunea Afrin

radu-dobritoiu

Combatanţi kurzi au doborât astăzi un elicopter militar turc în enclava siriană sub control kurd Afrin (Nord), au afirmat activişti kurzi, citaţi de agenţia chineză de stat Xinhua.

Elicopterul turc a fost lovit deasupra oraşului Rajo, situat în nord-vestul districtului Afrin, din guvernoratul Alepp (nord-vestul Siriei).

Informaţia a fost publicată şi pe pagina de Facebook Rojava News Agency, unde se precizează că elicotperul turcesc de luptă a fost doborât în zona satului Gouda din regiunea Afrin.

Turcia a anunţat prăbuşirea elicopterului dar, potrivit AFP, se precizează că aeronava "s-a prăbuşit" şi doi militari turci şi-au pierdut viaţa.

''În acest stadiu putem spune că un elicopter s-a prăbuşit. Avem doi martiri. Nu dispunem de elemente care să arate că aceasta rezultă dintr-o intervenţie externă'', a declarant premierul Turciei Binali Yildirim la televiziune.

Agenţia oficială de presă siriană Sana a anunţat de asemenea doborârea elicopterului turc în Afrin.

Începând din 20 ianuarie, armata turcă întreprinde împreună cu rebelii sirieni, aliaţii săi, o operaţiune militară transfrontalieră în scopul de a îndepărta miliţiile kurde din Afrin.

Operaţiunea turcă a provocat strămutarea a circa 15.000 de civili din zonele rurale din Afrin către altele mai sigure ale enclavei.


Etichete Operatiunea Ramura de maslinAfrinYPGNordul Siriei

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live