Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MARI CONCERTE Luni, 26 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Luminiţa Apostol

13 Noiembrie 2012
Vizualizari: 1519
Comentează add

Miniştrii de finanţe ai zonei euro nu au aprobat eliberarea noii tranşe din împrumutul către Grecia. Ei au dat asigurări că statul nu va intra în incapacitate de plată.

Eliberarea unei noi tranşe de bani pentru Grecia, amânată

luminita-apostol

Preşedintele Eurogrup, Jean-Claude Junker. Foto: Reuters.

Miniştrii de finanţe ai zonei euro nu au aprobat eliberarea noii tranşe din împrumutul internaţional către Grecia.

Ei spun însă că o decizie va fi luată fără probleme săptămâna viitoare.

Şi pentru că Atena trebuie să facă faţă între timp unei noi scadenţe a uriaşei sale datorii, liderii europeni dau asigurări că Grecia nu va intra în incapacitate de plată. 

Într-o săptămână de aici înainte, statele zonei euro aşteaptă ca autorităţile greceşti să mai pună în practică cele câteva măsuri prioritare care încă mai trebuie îndeplinite - după cum a subliniat preşedintele Eurogrup, Jean-Claude Junker, care a mai spus că aşteaptă până marţea viitoare să fie întrunite toate condiţiile ca statele membre să poată aproba viitoarea tranşă de 31,5 miliarde de euro pentru Grecia.

"Foarte aproape de un acord"

Jean-Claude Junker a dat asigurări că nu vor fi nici un fel de probleme în luarea acestei decizii. 

"Suntem foarte aproape de un acord şi voi face tot ce trebuie pentru ca o decizie adecvată să fie luată la 20 noiembrie", a spus preşedintele Eurogrup, fără să dea alte detalii.

El a dat asigurări, ca şi comisarul pentru afaceri monetare, Oli Rehn, că Grecia nu va avea probleme vineri să facă faţă unei noi scadenţe a datoriei sale în valoare de 5 miliarde.

Preşedintele Eurogrup a insistat că nu va oferi detalii în acest sens, însă Grecia cu siguranţă nu va intra în incapacitate de plată.

Pe lângă nevoile financiare ale Greciei, la reuniunea de marţea viitoare va fi discutată şi datoria sa publică, creditorii internaţionali vrând să se asigure că Grecia va putea respecta obiectivul de a ajunge la o datorie de 120% din PIB până în 2020 faţă de 190% anul viitor.


Etichete Greciaminiştriîmprumutamânarecreditoridecizie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live