Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: EUROATLANTICA (R) Vineri, 19 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Angela Matei

10 Noiembrie 2018
Vizualizari: 825
Comentează add

Eliberarea avizelor de angajare pentru muncitorii din alte state se va face mai uşor, potrivit unor noi prevederi privind regimul străinilor.

Eliberarea avizelor de angajare pentru muncitorii străini, "simplificată"

angela-matei

Eliberarea avizelor de angajare pentru muncitorii din alte state se va face mai uşor, potrivit unor noi prevederi privind regimul străinilor, intrate în vigoare la sfârşitul acestei săptămâni.

Actul normativ ar urma să reducă şi costurile cu forţa de muncă pentru companiile care angajează muncitori străini.

Angajatorii au obligaţia de a asigura muncitorilor străini salariul minim pe economie şi nu cel puţin salariul mediu, cum era până acum, astfel, costurile cu forţa de muncă vor fi mai mici pentru angajatori şi se elimină în acelaşi timp discriminarea între salariaţii români şi cei străini.

Noile prevederi intrate în vigoare simplifică totodată procedurile pentru eliberarea avizului de angajare şi demeresurile pe care un angajator este obligat să le facă. Nu în ultimul rând, taxele care trebuie plătite se reduc la jumătate.

De exemplul, tariful pentru eliberarea avizelor de angajare scade de la 200 la 100 de euro. Măsurile sunt necesare pentru a reduce deficitul forţei de muncă din mai multe sectoare ale economiei.

Deputatul UDMR Éva Csép atrage însă atenţia că pentru a rezolva criza de personal sunt necesare şi măsuri pentru păstrarea forţei de muncă autohtone.


Éva Csép: Garantarea forţei de muncă este primordială pentru România, pentru că ajungem să avem bani pentru investiţii şi nu mai avem cu cine să le facem. Nu mai au firmele de construcţii oameni cu care să lucreze şi să construiască eventuale autostrăzi, deci cred că această posibilitate cât de cât va ajuta, dar nu pe termen lung.


Reporter: Potrivit ultimelor statistici, 81% dintre angajatori au probleme să-şi găsească oameni pregătiţi.


Etichete Eliberarea avizelor de angajare pentru muncitorii din alte stateprevederi privind regimul străinilor

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live