Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE (Continuare) Duminică, 31 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ciprian Sasu

8 Decembrie 2016
Vizualizari: 1019
Comentează add

Ministrul Educaţiei a emis un Ordin în baza căruia timpul maxim alocat temelor obligatorii pentru cei din învăţământul primar să fie de o oră, iar pentru ceilalţi de maxim 2 ore.

Elevii vor avea mai puţine teme

ciprian-sasu

 Foto. Arhivă.

Elevii ar urma să aibă mai puţine teme, dacă profesorii vor ţine cont de un ordin recent al ministrului Educaţiei. Ordinul reglememteaza câte ore ar trebui să lucreze elevii în afara şcolii.

Decizia ministrului prevede ca timpul maxim alocat temelor obligatorii pentru cei din învăţământul primar să fie de o oră, iar pentru ceilalţi de maxim 2 ore la toate disciplinele.

De asemenea, temele vor fi de două tipurii: obligatorii şi slimentare cele obligatorii fiind de nivel mediu şi pentru toţi elevii. În plus este interzisă utilizarea temelor ca instrument de pedeapsă. Ministrul argumentează aceste reglementări cu studii potrivit cărora elevii supraîcărcaţi cu teme obligatorii au rezultate mai slabe decât ceilalţi şi se îndepărtează de şcoală.

Sunt însă şi mulţi profesori care cred că ordinul ar pune carul înainea boilor şi că mai întâi ar trebui modificată şi redusă programa şcolară. Ordinul ar fi greu de aplicat pentru că fiecare profesor ar trebui s[ ştie în fiecare zi ce teme dau alte cadre didactice astfel încât realizarea acestora s[ nu depăşească o oră sau două.

Sunt şi părinţi care cred că aceste prevederi ar putea să se întoarcă împotriva elevilor. Fără teme şi studiu suplimentar nu se poate ajunge la performanţă - este argumentul lor.


Etichete temeelevieducaţieşcoalăordinministruclasamentPISArezultatescrisprobleme

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live