Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Luni, 18 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

22 Aprilie 2019
Vizualizari: 336
Comentează add

Elevii români aflaţi în Sri Lanka sunt în afara oricărui pericol

radiojurnal

Foto: Arhiva/ LAKRUWAN WANNIARACHCHI / AFP

Şapte atacatori sinucigaşi au participat la atentatele devastatoare din Sri Lanka, a precizat astăzi un membru important al echipei de investigaţii.

Doi dintre atentatori s-au aruncat în aer, într-un hotel de lux din capitala Colombo, iar ceilalţi au vizat trei biserici şi alte două hoteluri. A existat şi un al patrulea hotel care a fost ţinta atacurilor, însă nu este clar cum s-a desfăşurat operaţiunea acolo.

Până în acest moment, nimeni nu a revendicat aceste atentate.

Aproape 300 de morţi şi 500 de răniţi este cel mai recent bilanţ. Printre victime se află şi 37 de cetăţeni străini, în condiţiile în care Sri Lanka este o destinaţie turistică importantă.

Chiar în această perioadă, se află în Sri Lanka şi un grup de opt elevi români.

Ei sunt din Iaşi şi au vizitat Asia, într-un proiect educaţional. Se află în afara oricărui pericol, după cum a declarat pentru Radio România Iaşi, profesorul Laviniu Lăcustă, lider de sindicat din Educaţie:

Laviniu Lăcustă: Este vorba despre copii, despre elevi care sunt în clasele a zecea şi a unsprezecea la Colegiul "Costache Negruzzi" din Iaşi. Ei /.../ în Sri Lanka într-un proiect educaţional, coordonat de către doamna profesor Anton. Aşa cum s-a comunicat, aceştia sunt în siguranţă şi vor veni cu prima cursă aeriană posibilă. Înţeleg că informaţiile recente /.../ că vor fi în România în decursul zilei de vineri.

Majoritatea buddhistă din Sri Lanka s-a aflat, 25 de ani, într-un război civil cu minoritatea etnică a tamililor separatişti. Violenţele au încetat, în mare măsură, după victoria autorităţilor, acum aproximativ 10 ani.

 


Etichete elevii româniSri Lankaatentate

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live