Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Vineri, 20 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

6 Ianuarie 2022
Vizualizari: 474
Comentează add

Câteva zeci de tineri au vrut să îi transmită ministrului Sorin Cîmpeanu că sunt nemulțumiți de creșterea pragului de acordare a bursei de merit de la media 8,50 la 9,50.

Elevii, protest la Ministerului Educaţiei din cauza burselor de merit

radiojurnal

Foto: Arhivă.

 La București, un nou protest astăzi în fața Ministerului Educației față de modificarea criteriilor de acordare a burselor de merit pentru elevii de gimnaziu și de liceu.

Câteva zeci de tineri au vrut să îi transmită ministrului Sorin Cîmpeanu că sunt nemulțumiți de creșterea pragului de acordare a bursei de merit de la media 8,50 la 9,50.

Ei spun că peste 700.000 de elevi vor pierde acest stimulent financiar. Reporterul Radio România Actualităţi, Felicia Mocanu, a fost printre manifestanți.


Reporter: Pentru ce protestezi?


-: Pentru faptul că ne-a fost dată media de 9.50 pentru a primi bursele de merit. Sper să se schimbă acest lucru cu ajutorul nostru.


-: Pentru ignoraţa  /.../ ministrului educației față de atât de mulți elevi care își dau silința cât de mult pot în această pandemie îngrozitoare.


-: Pentru măsurile luate de ministrul educației, în neconcordanţă cu dorinţele elevilor din toată țara și lipsa de comunicare și de ascultare a elevilor.


-: Protestez deoarece bursele sunt meritul elevilor.


Realizator: În replică, ministrul Sorin Cîmpeanu spune că, și în condițiile modificării criteriilor, 25% dintre elevi vor lua bursă de merit. El consideră că atenția tuturor trebuie să se îndrepte în principal către elevii aflați în situații speciale.


Sorin Cîmpeanu: M-aş bucura ca reprezentanţii elevilor să fie interesați și de colegii lor aflați în situații speciale, care necesită burse sociale, care necesită sprijin mai mult decât alți elevi. Bursa de merit în momentul de față pe noile reguli, cu plafonul de 9,50, primește un elev din patru. Deci, un sfert din numărul total de elevi din România eligibili, gimnaziu și liceu, vor primi bursă de merit. Cred că sunt suficient de mult elevi are primesc burse de merit și e cazul să ne concentrăm atenția pe ceilalți elevi.


Etichete eleviprotestministerul educatieiburse de meritsorin cimpeanu(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live