Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Marţi, 09 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alex Buzică

22 Martie 2022
Vizualizari: 186
Comentează add

Elevii din Ucraina trec la sistemul de cursuri în format online

alex-buzica

  Foto: Mihaela Buculei.

Din cauza efectelor devastatoare ale agresiunii militare ruse împotriva Ucrainei, Ministerul Educației de la Kyiv a decis ca elevii să treacă la sistemul de cursuri în format online. Acest tip de învățare le este util inclusiv copiilor ucraineni care au fugit cu părinții din calea războiului.
 
7,5 milioane de copii din Ucraina sunt afectați de război, iar din păcate 350.000 dintre ei nu mai pot merge la școală, pentru că părinții au decis să se refugieze peste hotare în țări ca România, Germania sau Polonia.
 
În acest moment, de 350.000 de copii nu au acces la educație din cauza lipsei apei potabile sau din cauza bombelor care au căzut peste unitățile de învățământ, așa cum s-a întâmplat săptămâna trecută în orașul Jitomir. Pentru că situația este mai liniștită în vestul Ucrainei, părinții care s-au refugiat aici au decis să îi trimită pe cei mici la școală în format online sau hibrid.
 
"Săptămâna trecută, de luni au început cursurile online. Din păcate, o mare parte din elevi sunt plecați peste hotare fiind de refugiați. La universitate, de săptămâna aceasta, cursurile vor începe într-un sistem hibrid, o parte din studenți vor fi prezenți la ore, online. În foarte multe școli din orașul Cernăuţi şi în foarte multe grădinițe sunt adăpostiţi refugiați din estul Bucovinei și din această cauză procesul de învățământ încă nu se poate desfășura în mod normal", spune Nicolae Costaș, profesor de limba și literatura română în orașul Cernăuți..
 
Cernăuțiul este un caz fericit, pentru că în estul Ucrainei, în Doneţk, Luhansk sau Harkov din cauza războiului rata de sărăcie în rândul copiilor ajunge și la 75%.

Etichete Nicolae CostașCern[u'i

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live