Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Marţi, 16 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

18 Septembrie 2020
Vizualizari: 597
Comentează add

Elevii din mediile defavorizate vor fi cei mai afectați de pandemia de coronavirus în ceea ce privește educația - afirmă președintele unei organizații de profil.

Elevii din mediile defavorizate „vor fi cei mai afectați de pandemie”

radiojurnal

Elevii din mediile defavorizate vor fi cei mai afectați de pandemia de coronavirus în ceea ce privește educația - afirmă președintele Agenției Române de Asigurare a Calității în Învățământul Preuniversitar, Șerban Iosifescu.

Potrivit acestuia, cu greu vor putea fi depășite decalajele pentru copiii care nu au acces la educație din diverse motive ce țin de resurse sau de pregătirea profesorilor. Șerban Iosifescu atrage atenția că deciziile în acest domeniu vor trebui să țină cont atât de siguranța copiilor, cât și de accesul lor la educație, indiferent de mediul din care provin.

Șerban Iosifescu: Dacă vrem siguranță absolută înseamnă că nu trebuie să ne mai întâlnim unii cu alţii şi să trecem online. Siguranţa înseamnă că, pe termen scurt, vor avea ceva mai puţine şanse de învăţare. Dar mai puţină învăţare înseamnă pe termen mai lung nişte pierderi enorme, cu atât mai mari cu cât este vârsta copiilor mai mică. Să luăm măsuri în funcţie de fiecare situaţie în parte, siguranţă şi învăţare, dar având în vedere şi specificitatea nivelului de învățământ, a tipului de școală.

Pe de altă parte, Organizația "Salvați Copiii" România lansează un mecanism de sprijin pentru școlile din țară care funcționează în varianta hibrid sau în scenariul roșu și nu sunt dotate pentru a permite participarea reală a copiilor la orele online. Prima beneficiară ar urma să fie școala din comuna Viișoara, din județul Botoșani, care are nevoie de conexiune la internet, table, tablete și măști de protecție. Pot veni la în ajutor atât firmele care pot face sponsorizări cât și persoanele fizice, prin donații.


Etichete (ii)pandemiecoronaviruselevieducatie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live