Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ (Continuare) Duminică, 03 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Elena Zimmerman

19 Septembrie 2014
Vizualizari: 1317
Comentează add

Elevii claselor I şi a II-a vor studia după manuale vechi şi nu după fişe, până la finalizarea licitaţiei privind noile manuale, a anunţat joi ministerul educaţiei.

Elevii claselor I şi a II-a vor studia după manuale vechi

elena-zimmerman

  Foto: Arhivă.

Elevii claselor I şi a II-a vor studia după manuale vechi şi nu după fişe, până la finalizarea licitaţiei privind noile manuale.

Este decizia anunţată joi de ministerul educaţiei, iar Inspectoratele Şcolare Judeţene trebuie să completeze urgent stocurile de manuale.

Nu se ştie deocamdată ce programă va fi folosită în paralel cu manualele vechi.

La doar patru zile de la începerea şcolii, ministrul educaţiei a decis să extindă perioada de utilizare a manualelor vechi pentru clasa I şi a II-a.

Până la finalizarea licitaţiei pentru noile manuale tipărite şi digitale pe care nimeni nu dă un termen limită, Inspectoratele şcolare judeţene au obligaţia ca în regim de urgenţă să completeze stocurile de manuale pentru clasa I.

Pentru clasa a II-a se vor folosi cele existente deja în şcoli.

Ministrul educaţie dă asigurări că este hotărât să ducă până la capăt procesul de modernizare a programelor şcolare şi a manualelor în ciuda blocajelor generate de editori.

Un lucru este cert: anul şcolar 2014-2015 a marcat o premieră în învăţământul românesc.

Elevii de clasele I şi a II-a au programă nouă, dar nici un manual pe bănci.

Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor a decis pe 10 septembrie reevaluarea ofertelor depuse în cadrul lilcitaţiei, pentru că s-au găsit anumite nereguli.

În baza concluziilor Consiliului, şi Federaţia Editorilor din România a solicitat ieri, descalificarea ofertelor celor două companii câştigătoare ale licitaţiei.

"A dispus reevaluarea tuturor ofertelor. Este vorba nu numai de oferta pentru tipar, ci şi de cea pentru digital, unde mai ales aici s-a văzut rigiditatea excesivă şi aplicată discriminatoriu, pentru că, de exemplu, deşi au existat probleme mai ales în zona tehnică minore, pentru care majoritatea ofertelor au fost eliminate, ofertele celor două companii nu au fost scoase din joc", a declarat directorul executiv al Federaţiei Editorilor, Claudiu Istrate.

El a estimat rezolvarea situaţiie nu mai devreme de o lună, în condiţiile în care ministerul va da un rezultat corect licitaţiei. 


Etichete Remus Pricopieministerul educațieimanualeșcoalăelevistudiuînvăţământeducaţieeditoricarteClaudiu Istrate

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live