Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE Sâmbătă, 27 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

5 Ianuarie 2021
Vizualizari: 240
Comentează add

Consiliul Național al Elevilor trage un semnal de alarmă, argumentând că școala online este obositoare şi ineficientă.

Elevii vor învăța tot online și după vacanța de iarnă

radiojurnal

În mai puțin de o săptămână se încheie vacanța de iarnă, iar elevii vor învăța tot online, așa cum au făcut de la începutul lunii noiembrie. În perspectiva viitorului semestru, Ministerul Educației anunță că săptămâna aceasta va avea consultări cu reprezentanții elevilor, ai studenților, ai profesorilor și ai părinților pentru a analiza scenariile care ar putea duce la redeschiderea școlilor.

Ministrul de resort Sorin Cîmpeanu ia în calcul varianta întoarcerii în clase în al doilea semestru, în funcție de situația epidemiologică. La rândul său, Consiliul Național al Elevilor trage un semnal de alarmă, argumentând că școala online este obositoare şi ineficientă. În plus există numeroși elevi care nu au acces la educație, pentru că lipsesc tabletele sau nu au conexiune la internet. Elevii se bucură acum de ultimele zile de vacanță, iar reporterul RRA Felicia Mocanu a aflat cum au perceput ei această perioadă și ce recomandări au psihologii.

Reporter: Această vacanța este diferită față de celelalte, deoarece din cauza situației epidemiologice copiii nu au mai putut interacționa așa cum se întâmpla de obicei și au încercat să își găsească acasă diverse activități cu care să își umple timpul.
-: Îmi găsesc activități fără să meg undeva anume. Desenez, colorez, citesc, mai stau și la calculator, îmi fac temele și stau cu familia.
Reporter: Ce îţi lipsește ție cel mai mult în această vacanță?
-: Prietenii și colegii de la școală.
Reporter: Psihologul Fabian Radu recomandă părinților să petreacă cât mai mult timp alături de copii și să realizeze împreună activități recreative.
Fabian Radu: Este foarte important ca părinții să-i direcționeze către niște activități plăcute care pot fi folositoare pentru ei și pentru dezvoltarea lor. Important ar fi să nu le dea tot timpul pe mână telefoane, tablete să se joace şi să stea numai cu ochii în ecran și să-i îndrume și către alte tipuri de activități creative.

Reporter: Luni, 11 ianuarie, elevii și preșcolarii vor reveni la cursuri, însă tot în sistem online, deoarece situația epidemiologică nu permite revenirea în sălile de curs, după cum a declarat ministrul educației, Sorin Cîmpeanu.


Etichete (ii)scoalaonline

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live