Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII Joi, 23 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

13 Septembrie 2021
Vizualizari: 94
Comentează add

Elevii şi studenţii din Italia, revin la ore, în condițiile măsurilor de combatere a riscului de COVID.

Elevii şi studenţii din Italia, revin la ore

radiojurnal

    Roma. Foto: Elena Postelnicu

Milioane de elevi și de studenți din Italia revin de azi la ore, în condițiile măsurilor de combatere a riscului de COVID: teste salivare, ferestre deschise sau sisteme de ventilație, măști și o platformă pentru verificarea certificatului de vaccinare.

Cel puțin 93% din personalul din învățământ este vaccinat, iar în unele regiuni s-a ajuns la sută la sută.

Italia a raportat ieri aproape 4.700 de cazuri noi de coronavirus din peste 267.000 de teste, iar rata pozitivității este în creștere ușoară față de ziua precedentă.


Reporter: Elena Postelnicu  - Măștile rămâne obligatorii atât pentru elevi, cât și pentru cadrele didactice și restul personalului din instituții, iar în situația persoanelor surde se vor folosi măști transparente. O diferență față de anul școlar precedent este că distanțarea la un metru a băncilor nu mai este obligatorie, ci rămâne doar ca o recomandare. Acolo unde nu există spațiu suficient se poate renunța la distanțarea fizică a elevilor, cu condiția menținerii celorlalte măsuri. Tot ca o recomandare acolo unde este posibil, trebuie să fie o distanță de doi metri între catedră și scaune. Astăzi este și prima zi de școală și pentru a liceenii din majoritatea regiunilor, zi care însă începe cu un protest în fața Ministerului Educației, cu adolescenți și profesori din 50 de instituții de învățământ, inclusiv din Roma, Palermo, Florența, Genova, Bari și Padova. Manifestarea se organizează pentru a denunța absența certitudinilor odată cu revenirea în clase, lipsa implicării în deciziile luate și inexistența oricărui plan de investiții pentru viitorul noilor generații.

 

Etichete italiaroma(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live