Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Marţi, 09 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

29 Ianuarie 2015
Vizualizari: 1163
Comentează add

UPDATE: La ieşirea de la DNA, Elena Udrea a precizat că nu a dat niciun fel de declaraţii procurorilor, solicitând ca în prealabil să vadă dosarul.

Elena Udrea și Alina Bica, la DNA

radiojurnal

Elena Udrea la DNA. Foto: Captură video.

Update ora 16.05: La Direcţia Naţională Anticorupţie s-a prezentat şi fostul ministru al Economiei, Adriean VIdeanu, în acelaşi dosar de corupţie Microsoft, în care sunt vizaţi mai mulţi foşti demnitari din mai multe guverne.

Update ora 16.00: Cu câteva minute în urmă, la ieşirea de la DNA, Elena Udrea a precizat că nu a dat niciun fel de declaraţii procurorilor, solicitând ca în prealabil să vadă dosarul.

Ea a spus că a trecut în declaraţiile sale de avere doar datele pe care le ştia, iar dacă există aspecte ascunse trebuie întrebat fostul său sot, Dorin Cocoş.

Update ora 15.45: Deputatul Elena Udrea este audiată la sediul central al DNA de peste patru ore, în legătură cu presupuse infracţiuni de spălare de bani şi fals în declaraţii de avere.

Audierile au loc în dosarul Microsoft, iar anchetatorii au adus-o cu mandat pe Elena Udrea la sediul DNA.

Procurorii anticorupţie susţin că politicianul cunoştea faptul că banii folosiţi de fostul ei soţ, Dorin Cocoş, pentru cumpărarea de bunuri comune proveneau din săvârşirea unor infracţiuni.

Cocoş se află în arest preventiv, fiind acuzat în dosarul Microsoft că ar fi cerut mită mai multe milioane de euro în schimbul influenţării unor responsabili guvernamentali pentru adjudecarea contractului de licenţiere Microsoft din anul 2009 în favoarea unei anumite firme.

Omul de afaceri este cercetat pentru luare de mită şi trafic de influenţă şi în dosarul retrocedării frauduloase a unui teren din Bucureşti, în care este acuzată şi fosta şefă a DIICOT, Alina Bica.

De altfel, şi fosta procuroare a fost adusă la sediul DNA pentru audieri, ne-a transmis redactorul Diana Surdu.
 


Etichete Alina BicaElena UdreaDNAmandatdosarul Microsoftspălare de banifals în declaraţia de avereDorin Cocos

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live