Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: M3 - MUZICA DE LA 3 Miercuri, 21 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

4 Octombrie 2018
Vizualizari: 1271
Comentează add

Arestarea nu implică, însă, şi extrădarea în România, dat fiind faptul că ambele condamnate au depus cereri de azil care încă nu au fost procesate.

Elena Udrea şi Alina Bica- 2 luni în arest preventiv în Costa Rica

radiojurnal

Alina Bica (stg) și Elena Udrea (dreapta). Foto colaj: Agerpres.

Up-date: Fostul ministru al turismului, Elena Udrea, şi fosta şefă DIICOT, Alina Bica, vor sta în arest preventiv două luni în Costa Rica - a anunţat aseară, ora României, şeful Biroului Interpol local.

Oficialităţile din Costa Rica spun totodată că în această perioadă autorităţile române trebuie să obţină extrădarea lor. 

Ştire iniţială: Interpolul din Costa Rica le-a reţinut pe Elena Udrea, fost ministru al turismului, şi Alina Bica, fost procuror-şef al DIICOT.

Cele două erau căutate prin Interpol pentru a executa sentinţe primite în România.

Elena Udrea a fost condamnată definitiv la 6 ani de închisoare, în dosarul Gala Bute, pentru luare de mită şi abuz în serviciu, în timp ce Alina Bica a fost condamnată la 4 ani de închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de "favorizarea infractorului".

Arestarea nu implică, însă, şi extrădarea în România, dat fiind faptul că ambele condamnate au depus cereri de azil care încă nu au fost procesate.

Avocatul Elenei Udrea, Veronel Rădulescu, nu exclude posibilitatea ca autorităţile din Costa Rica să dispună arestul preventiv până la soluţionarea cererii de extrădare, însă speră ca măsura să fie evitată şi înlocuită, cel mult, cu supraveghere.

Totodată, avocatul consideră că autorităţile din Costa Rica nu vor aproba extrădarea Elenei Udrea şi nici pe cea a Alinei Bica.  

Veronel Rădulescu: Drepturile se referă la drepturile de protecţie a copilului, pentru că fiica Elenei Udrea este cetăţean costarican, iar legea de protecţie a copilului din Costa Rica interzice separarea copilului de părinţii ei. Iar în privinţa Alinei Bica, din câte ştiu eu, condamnată fiind pentru o infracţiune de favorizare a făptuitorului, infractorului, ştiu că această infracţiune nu-şi are corespondenţa din legislaţia din Costa Rica.


Etichete InterpolCosta RicareţinutElena UdreaAlina Bicadiicotinchisoaregala buteavocat

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live