Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Vineri, 10 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

17 Februarie 2015
Vizualizari: 1057
Comentează add

Fostul ministru al dezvoltării, Elena Udrea, merge în faţa judecătorilor Instanţei Supreme pentru a contesta măsura arestului preventiv.

Elena Udrea află dacă rămâne în arest

radiojurnal

Elena Udrea. Arhivă Foto: captură video.

Fostul ministru al dezvoltării, Elena Udrea, merge în faţa judecătorilor Instanţei Supreme pentru a contesta măsura arestului preventiv ce i-a fost aplicată în dosarul Microsoft.

Procurorii DNA au formulat ieri noi acuzaţii la adresa Elenei Udrea în dosarul Gala Bute şi au cerut încuviinţarea urmăririi penale şi arestării preventive pentru trei infracţiuni de luare de mită.

Un răspuns din partea plenului Camerei este aşteptat la începutul săptămânii viitoare.

Până atunci, preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, va cere ministrului justiţiei şi procurorului general un punct de vedere legat de situaţia fără precedent ca un parlamentar aflat în arest preventiv să apară încătuşat în faţa colegilor pentru a-şi susţine punctul de vedere.  

"Trebuie să găsim soluţii astfel încât să vină la comisie, să-şi susţină argumentaţia în faţa comisiei.

"Când se face votul secret poate veni deputatul, şi este dreptul său constituţional, sau poate veni avocatul şi să-şi susţină punctul de vedere.

"Trebuie să discutăm cu ministrul justiţiei şi cu procurorul general să vedem condiţionalităţile accesului în sală.

"Există poate interdicţie din partea instanţei ca doamna deputat să se vadă cu anumite persoane şi atunci noi trebuie să limităm accesul în sală.

"Dar cea mai importantă decizie este că un parlamentar aflat în exerciţiu nu poate intra în cătuşe într-o comisie permanentă, la fel şi în plen", a afirmat Valeriu Zgonea.


Etichete Elena UdreaarestInstanța Supremăjudecătoridosarul MicrosoftGala Butepreşedintele Camerei DeputaţilorValeriu Zgonea

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live