Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MATINALII ... DE WEEK-END (Continuare) Sâmbătă, 15 August

Cele mai citite

Articole recente

Arhiva Emisiuni

Autor

Prietenii de la 10

9 Ianuarie 2017
Vizualizari: 1800
Comentează add

Cu zâmbetul pe buze, cu umor şi poftă de viaţă, Elena Pagu a împărtăşit tuturor prietenilor de la 10 reţeta longevităţii sale: mişcare în fiecare zi şi renunţarea la comoditate.

Elena Pagu, atletă și multiplă campioană mondială la… 90 de ani Elena Pagu, atletă și multiplă campioană mondială la… 90 de ani - Conține audio

prietenii-de-la-10

Elena Pagu la Radio România Actualităţi.

După zece campionate mondiale câştigate de românca Elena Pagu, anul 2016 i-a mai adus un succes, obţinând un loc fruntaș, la „World Masters Athletics Championships”, diviziunea de vârstă 75-94, categoria 90 de ani. Acolo, bucureșteanca a obținut primul loc la proba de marș. Distanța parcursă în viteză? Cinci kilometri! Timpul obținut? 44:28.33. Un record mondial, pentru sportivii nonagenari.

Cu zâmbetul pe buze, cu umor şi mai ales cu poftă de viaţă, Elena Pagu a împărtăşit tuturor prietenilor de la 10 reţeta longevităţii sale: mişcare în fiecare zi şi renunţarea la comoditate, trei mese pe zi din care să nu lipsească ceea ce îţi place, şi înţelepciune tradusă prin voinţa de a îndepărta orice gând negativ care îţi poate face rău pe termen mai scurt, sau mai îndepărtat.

Întrebată ce rol are Dumnezeu în viaţa sa, campioana şi-a amintit de vârsta de  17 ani, când s-a spovedit şi i-a spus preotului că “se îndoieşte de Dumnezeu”.Acesta i-a răspuns  că trebuie să accepte că EL este  Creatorul. În toate.Că trebuie să se roage mult şi cu convingere. “Eu m-am rugat cu convingere şi am cerut lucruri pe măsura: mi s-au întâmplat foarte multe minuni la nivelul meu. Asta mi-a dat putere şi mai mare, mă rog cu foarte mare incredere...degeaba te rogi...dacă nu ai convingerea că eşti ascultat.”

AUDIO: Maratonista Elena Pagu (90 de ani) la Clubul Prietenilor de la 10.


Etichete elena pagumaratonclubul prietenilor de la 10

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live